Kezdőlap EGÉSZSÉG Banánhéjat ragasztott a karjára. Amikor megértettük miért, tudtuk, soha többé nem dobjuk...

Banánhéjat ragasztott a karjára. Amikor megértettük miért, tudtuk, soha többé nem dobjuk majd el a banán héját!

A banán mostanra már a nyugati ember egyik legkedveltebb tápláléka lett, szinte mindenhol beszerezhetjük, és nagyon egészséges. Fogyaszthatjuk önmagában is, de keverhetjük süteményekhez, turmixokhoz. Ne felejtsük el, hogy a banán héja is felhasználható, soha ne dobjuk ki.

Mielőtt nekifognánk tanulmányozni, hogy mi mindenre jó a banán héja, nagyon fontos tudni, hogy mindig biobanánt vásárolunk. Ellenkező esetben egy csomó vegyszert és méreganyagot vihetünk be szervezetünkbe. A banán héjának belső részén található húsos réteg számos esetben segítségünkre lehet.

1. Megtisztíthatjuk a megsárgult fogakat

Mindössze annyit kell tenni, hogy két héten keresztül a banán héjának belső felével dörzsölgessük a fogainkat, és látni fogjuk az eredményt már egy nap után.

2. Szemölcs ellen

Tegyünk egy darab banán héjat a szemölcsre, majd ragasszuk le, és hagyjuk így egy éjszakán át. A műveletet addig ismételjük meg, míg megszabadulunk a szemölcstől.

3. Ráncok, és pattanások ellen

A banánhéj segítségével bőrünk szép, sima, és problémamentes lehet. Csupán annyit kell tennünk, hogy időközönként átdörzsöljük a banán héjának belsejével, hagyjuk egy keveset, majd alaposan mossuk le. Rövid alkalmazás után már látni fogjuk, hogy a ráncok és a szem alatti karikák is csökkennek.

4. Pikkelysömör

Csupán annyit kell tenni, hogy a problémás területet időközönként átdörzsöljük friss banánhéjjal. Addig ismételjük a műveletet, míg a tünetek csökkennek.

5. Izomfájdalom ellen

A banánhéj erős fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Ha izomlázzal, vagy izomgörccsel küzdünk, dörzsöljük be a problémás részt banánhéjjal.

6. Túlsúly ellen

Magas kálium, és tápanyag tartalma miatt a banánhéj a túlsúly leküzdésébe is segítségünkre lehet. Ne felejtsük, csak a biobanánhéj alkalmas erre a célra. Szakemberek szerint, ha banánhéjat fogyasztunk, hamarabb meg tudunk szabadulni a fölösleges kilóktól.

Szerző: tudasfaja.com

loading...