Kezdőlap AKTUÁLIS Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójának fontos bejelentései:

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójának fontos bejelentései:

Szokásos keddi sajtótájékoztatójával jelentkezett az operatív törzs, hogy beszámoljon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legújabb fejleményekről.

 

Hétfőről keddre virradóra csupán három magyar állampolgárnál azonosították az új koronavírus-fertőzést, két idős, krónikus beteg viszont meghalt.

A legfontosabb dolgok:

  • Müller Cecília feloldotta a hajléktalanok kijárási korlátozását
  • Ma döntenek arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérhet-e a járvány előtti állapotba

A tájékoztatón a következőek hangzottak el:

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy Magyarország valamennyi schengeni határán megszűnt az ellenőrzés. Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a szomszéd országok rendvédelmi szerveivel történt egyeztetések eredményeként az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor.Március 12-étől a magyar-szlovén nemzetközi tranzit- és személyforgalmi határátkelőhelyeken, határátlépési pontokon 20 724 ember lépett át. Nemzetközi tranzitcéllal 41 303, nemzetközi teherforgalomban magyarországi úti céllal 35 766 tehergépjármű beléptetését biztosították – tette hozzá.

Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt 24 órában csupán három új fertőzöttet regisztráltak, ám 2 idős beteg elhunyt. A halálos áldozatok közül csupán 23 személynél nem találtak alapbetegséget

A gyógyultak száma már több mint a duplája az összes fertőzöttnek. Felsorolta, hány az aktív fertőzött egy-egy megyében. A tiszti főorvos elmondta, nincs aktív fertőzött Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Tolna megyében sem.

Feloldotta kijárási korlátozást a hajléktalanok számára, akik elhagyhatják a hajléktalanszállókat, azaz így tudnak majd munkát vállalni.

Kérdésekre adott válaszok

      • Mennyire lehet veszélyes a klíma a tömegközlekedési eszközökön? A klíma abban az esetben használható biztonságosan, ha a karbantartása, a fertőtlenítése megtörtént – válaszolta Müller.    • A kórházi ágyak felszabadítása miatt hazaengedett betegek akkor térhetnek vissza a kórházba, ha a háziorvosa úgy dönt. A tisztifőorvos elárulta, ma tárgyalnak arról, hogy az egészségügyi ellátás visszatérhet-e a járvány előtti állapotra. Erről a holnapi tájékoztatón tud majd bővebb információkkal szolgálni.

 

loading...