Kezdőlap AKTUÁLIS Az évszázad legszebb holdja lesz ma este: a legfényesebb 2020-ban, ami új...

Az évszázad legszebb holdja lesz ma este: a legfényesebb 2020-ban, ami új reményeket hozhat!

2020. április 7-én, kedd este nézz fel az égre és gyönyörködj te is a Hold nem mindennapi tündöklésében, amire az utóbbi években eddig nem nagyon volt példa.

 

A Hold ugyanis ma este rózsaszínbe öltözik, amit a népi hagyományokban úgy ismertek, hogy a Remény Kapuja megnyílik és egy jobb, szebb világ kezdődhet.

Holdtöltekor mindenki érzelmileg instabil, dekoncentrált és érzékenyebb lesz, de nem csak a lélek, a test is sérülékenyebbé válik.
Teliholdkor több gyermek születik. A sebek jobban véreznek, mint máskor és nehezebben gyógyulnak. Egyes gyógyszerek, fájdalomcsillapítók lassabban fejtik ki hatásukat. Immunrendszerünk gyengülhet, az emésztésünk lassulhat. Éppen ezért fogyókúrába ne telihold előtt vagy teliholdkor kezdjünk!

Telihold előtt megfigyelhető, hogy sokkal nyugtalanabbul alszunk, illetve holdtölte előtti napokban álmatlanság is gyötörhet bennünket.
Feltételezik azt is, hogy a női ciklus menete is összefügg a Hold változásaival, a telihold “meghozza” vagy erősebbé teheti a menstruációs vérzést.


Egyes megfigyelések szerint teliholdkor rendőri beavatkozásokra is többször van szükség.
A telihold energiái meggondolatlanná, kapkodóvá tehetnek, érdemes kicsit elgondolkodni, mielőtt valami elhamarkodott dolgot tennénk.

A telihold természetfeletti ereje úrrá lesz rajtunk. Ez a fázis az önmegvalósítás és az alkotás időszaka. Az alkotó folyamatokra pozitívan hat. Aki különösen érzékeny a Hold befolyására, pl. a Rák jegy szülöttei, vagy akinek Rák jegyben állt a Hold a születési képletében, vagy egyéb fontos helyen, azok az emberek súlyos álmatlanságban szenvedhetnek ezeken az éjszakákon.

A népi hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket.

A “holdkóros” emberek alva járnak. Ilyenkor számítani lehet az erőszakos cselekedetek és a balesetek számának fokozódásával is

Más tanulmányok szerint a kutatók a statisztikákat megvizsgálva sem találtak semmilyen összefüggést az emberi szervezet és a holdtölte, a Hold változásai között
Laikusként legfeljebb csak annyit tehetünk, hogy megfigyelhetjük, hogy a telihold saját szervezetünkre jótékony hatással van-e vagy sem és legfeljebb kihasználhatjuk annak jótékony hatását, ill. jobban odafigyelünk magunkra, ha úgy érezzük ártó hatással van ránk.

loading...