Kezdőlap AKTUÁLIS Az egészséges 4 éves kisfiú meghalt, miután evett ebből a sokak által...

Az egészséges 4 éves kisfiú meghalt, miután evett ebből a sokak által használt fűszerből

Sosem gondoltuk volna, hogy ez a mindennapi fűszer halálos lehet a gyermekek számára.

A kis Matthew Radar a gyerekekre jellemző módon kíváncsiskodott, és a fűszeres polcon megtalált egy fűszert, ami nálad is megtalálható otthon.

Sajnos a kisfiú belehalt ennek az ártalmatlannak tűnő fűszernek a fogyasztásába. A gyerekek elől gondosan elzárunk mindent, ami egy kicsit is ártalmas lehet rájuk, ugyanis nem tudják, hogy mi ehető és mi nem. Egyértelmű, hogy a tisztítószereket, gyógyszereket és egyéb, veszélyes dolgokat gondosan elzárunk a kicsik elől, de sosem gondolnánk egyszerű fűszerekre, hogy azok is árthatnak nekik.

A kisfiú a fűszeres polcon matatott, amikor megtalálta a fahéjat, és beleevett. A fahéjról talán kevesen tudják, hogy nagyobb adagban fogyasztva (egy teáskanállal például) izgatja a torkot, és elzárhatja a légutakat.

Gyerekek számára ekkora adag halálos lehet, és a kis Matthew mit sem sejtve evett a fűszerből. Rohamot kapott, fuldokolni kezdett, édesanyja egyből a segítségére sietett, azonnal hívta a mentőket, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta.

Rettenetes belegondolni, hogy mennyi veszély leselkedik a gyerekekre, nagyon vigyázzunk, hogy ehhez hasonló tragédiák ne történhessenek meg!

Őszinte részvétünk a kisfiú édesanyjának és családjának, ilyen szörnyű tragédiát senkinek nem kívánunk a világon.

Vigyázzatok nagyon a gyerekekre, a túlzott kíváncsiság sokszor bajjal járhat!

A kisfiú a fűszeres polcon matatott, amikor megtalálta a fahéjat, és beleevett. A fahéjról talán kevesen tudják, hogy nagyobb adagban fogyasztva (egy teáskanállal például) izgatja a torkot, és elzárhatja a légutakat. Gyerekek számára ekkora adag halálos lehet, és a kis Matthew mit sem sejtve evett a fűszerből. Rohamot kapott, fuldokolni kezdett, édesanyja egyből a segítségére sietett, azonnal hívta a mentőket, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta.

 

Rettenetes belegondolni, hogy mennyi veszély leselkedik a gyerekekre, nagyon vigyázzunk, hogy ehhez hasonló tragédiák ne történhessenek meg! Őszinte részvétünk a kisfiú édesanyjának és családjának, ilyen szörnyű tragédiát senkinek nem kívánunk a világon.

Vigyázzatok nagyon a gyerekekre, a túlzott kíváncsiság sokszor bajjal járhat!

loading...