Kezdőlap AKTUÁLIS Az egész internetet a magyar fiúk videója tartja lázban

Az egész internetet a magyar fiúk videója tartja lázban

A budapesti Vajk-sziget Általános Iskola két tanulója érdekes videón mutatja be az egyensúly fontos szerepét életünkben. A felvétel gyorsan népszerűvé vált.

Gyorsan népszerű lett

Két hét alatt 58 ezernél is többen tekintették meg, és több mint ezren lájkolták azt a videót, amelyet a Vajk-sziget Általános Iskola készített és töltött fel az internetre. Öt nappal ezelőtt belépett a kedvelők közé a MinutePhysics elnevezésű amerikai YouTube-csatorna, amely közel két és fél millió feliratkozót tudhat magáénak.

A felvétel eredetileg újévi köszöntő gyanánt készült, de emellett persze az is cél volt, hogy minél többen lássák.

Azon kívül, hogy az iskola ilyen módon is szeretett volna megmutatkozni a nyilvánosság előtt, fontos volt, hogy bemutassák: a természettudomány elképesztően varázslatos tud lenni, és a csodák ott rejtőznek a mindennapjainkban, csak nyitott szem és némi találékonyság kell, hogy észrevegyük őket.

A kísérletek, amelyek a videóban szerepelnek, nem az iskola saját találmányai, nagy részük az interneten is elérhető. A formai megoldások, a látvány, a mögöttes tartalom viszont mind a Vajk-sziget Általános Iskola saját ötlete.

Testvérek mutatják be a kísérleteket

A videón szereplő látványos kísérleteket egy testvérpár mutatja be: Ledő Barnabás és Sebestyén. Barnabás tavaly volt nyolcadikos a Vajk-szigeten, Sebestyén most ötödikes. A két fiú pólójának színével – kék és piros – a mágnes két pólusát szimbolizálták. Íme, a Balance – Egyensúly című videó.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot.

forrás:youtube.com

loading...