Kezdőlap AKTUÁLIS Átengedte a 90 éves néni a lélegeztetőgépet egy fiatalabbnak, másnapra meghalt

Átengedte a 90 éves néni a lélegeztetőgépet egy fiatalabbnak, másnapra meghalt

A koronavírus-járvány lassan félszázezer halálos áldozatot követelt a világon. A “híresember” áldozatokon kívül alig van olyan, akiről tudni lehet valami. Pedig van olyan, aki megérdemelné, hogy megismerjék a nevét.

 

Ilyen az a 90 éves belga asszony, akit hősként ünnepelnek most hazájában. Suzanne Hoylaerts ugyan tavaly átesett egy kisebb tüdőgyulladáson, de egyébként korához képest kifejezetten jó formában volt: egyedül ellátta magát otthon. Bár fegyelmezetten betartotta a kijárási tilalmat, egyik nap légzési nehézségei támadtak, és hirtelen az ízeket sem érezte már – írja az osztrák krone.at. és a Twitter

Lánya, Judith azonnal kórházba vitte, ahol kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal. Amikor azonban orvosai lélegeztetőgépre akarták kötni, az idős hölgy határozottan nemet mondott. “Nem, erre a fiatalabbaknak van szüksége, nekem így is már hosszú és szép életem volt”.

Állapota ezután viharos sebességgel romlott, másnapra meghalt.

– Amikor a fertőzésveszély miatt ott kellett hagynom, azzal búcsúzott tőlem: ne sírj, te minden tőled telhetőt megtettél – nyilatkozta megrendülten a Het Laatste Nieuws című lapnak a lánya, akit az különösen megvisel, hogy nem lehetett ott az édesanyjával az utolsó órákban, és még a temetésére sem mehet el.

loading...