Kezdőlap AKTUÁLIS Apokaliptikus vihar tombol az ország egyik felében – fotó

Apokaliptikus vihar tombol az ország egyik felében – fotó

Jégeső és hatalmas mennyiségű csapadék zúdult le az égből az ország keleti régiójában.

Bár előzetesen úgy tűnt, a mai napon nem kell komolyabb esőzésekkel kalkulálni az országterületén, mégis brutális vihar csapott le vasárnap délután az Északi-középhegységre és az Alföldre: van, ahol már 20 mm csapadék is esett és egyre többfelé alakulnak ki zivatarok. Sok helyen ráadásul a felhőszakadást aprószemű jégdarabok is kísérik – írja az Időkép.

Az Időkép hőtérképén jól látható, hogy elsődlegesen az ország középső-keleti régióján vonul végig a vihar.

Hétfőn a napos időszakok mellett ismét megjelennek gomolyfelhők az égen, több tájegységünkön is előfordulhatnak lokális jellegű záporok, egy-egy zivatar. Nyugaton, északnyugaton számíthatunk csapadékmentes időre, és itt fok sütni legtöbbet a nap. Az élénk, északnyugaton erős északias szélben 26-30 fokot mérhetünk.

Kedden is megzavarhatják felhők a napsütést, de csak néhol alakulhat ki egy-egy rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Mérséklődik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdára egy hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal. A keleti tájak kivételével jelentősebben is visszaeshet a hőmérséklet. Csütörtökre naposabb, kissé szeles idő körvonalazódik, de sokfelé mérhetünk ismét 25 fok feletti maximumokat.

loading...