Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Alapozó, púder házilag a természetes szépségért

Alapozó, púder házilag a természetes szépségért

Sosem hagyott nyugodni, hogy egy-egy púder, alapozó, korrektor miért olyan drága, mi is az a bizonyos, minden bizonnyal ritka ásvány, ami a kulcsa mindnek. Örömteli csalódással kellett konstatálnom, hogy ez a bizonyos “ásvány” legtöbbször 3 összetevőből áll, melyet ha külön-külön megveszünk, és kikeverünk magunknak, arányaiban nézve fillérekért gyártottunk le magunknak egy többezer-tízezres ásványi alapot. És a legszebb benne, hogy tényleg személyre szabhatjuk, még az árnyalatot is, még ha egy kis bíbelődéssel is jár.

 

Az egész alapját a cink-oxid és a titánium-dioxid adja, melyek azon kívül hogy jó tapadásúak, UV védők, még bőrnyugtató, gyulladásgátló hatással is bírnak, és nem tömítik el a pórusokat se. A színt pedig a vas-oxid adja, azonban mivel nagy a színezőereje, csak csínján bánjunk vele, óvatosan adagoljuk a nagy fehérségbe, nehogy túlsötétítsük egyvelegünket. Mindig végezzünk színpróbát: egy kevés port egy kevés krémhez keverve próbáljuk ki az arcbőrünkön. Látni fogjuk, hol kell javítani még a színen. Sokszor, túl rózsaszínűre sikeredik az eredmény, ekkor egy kevéske kurkumával sápíthatunk rajta, sokkal természetesebb színt kaphatunk.

Púder készítéséhez az ásványi port vizezzük fel, és pár csepp olajat is rakhatunk hozzá, majd a púderes tégelybe rakjuk. Megvárjuk, amíg kiszárad, és használhatjuk is.

Korrektorhoz viszonylag sok ásvány kell, a magas fedőképesség miatt. A korrektort érdemes a bőrünknél kicsit halványabbra, rózsaszínesebbre keverni a port, hiszen legtöbbször szem alatti táskákra, bőrhibákra használjuk.  Ehhez használhatunk pl. sheavajat vagy kakaóvajat, melyet gőz felett felolvasztunk, hozzáadunk még olajat, hogy kenhetőbb legyen, és utána rakjuk hozzá a port. A por-olaj arány akár 1:1 is lehet.

Alapozónál egy viszonylag zsírosabb krémet készítsünk alapnak, mert az ásványok könnyen kiszáríthatják a bőrt, magukba szívják az olajat és a vizet. Ne aggódjunk, még így is matt lesz az arcbőrünk, főleg ha púdert is használunk. Igény szerint alakítsuk a por-krém arányt, attól függően, mennyire kell fednie, de még ne szárítsa ki a bőrünket.

A BB-krémnél egy vízalapú hidratáló krémet készítsünk, és csak annyi ásványt adjunk hozzá, hogy a krémet megszínezze, és így majd “csak” javítja arcunk színét, ne várjunk el tőle nagy fedőképességet. Érdemes picit sötétebb púdert hozzáadnunk a krémhez, vagy ahogy tetszik.

forrás:lukreciakencei.hu

loading...