Kezdőlap AKTUÁLIS Abnormális időjárásra figyelmeztetnek a meteorológusok a következő napokban

Abnormális időjárásra figyelmeztetnek a meteorológusok a következő napokban

MEGOSZTÁS

Óriási hőséggel köszönt be Magyarországra a “vénasszonyok nyara”. A Severe Weather Europe szakemberei szerint a következő napokban akár 30 Celsius fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

 

Az indiánnyár akár szeptember 20-ig is eltarthat, és akár 30 Celsius fokig is felmehet a hőmérő higanyszála Európa több térségében is.

Extrém hőmérsékletre kell számítani Spanyolország, Olaszország, Slovénia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária, valamint Európa még keletibb területein, mint Törökország nyugati részén.

Spanyolországban akár 40 fokos hőmérséklet is lehet a hét közepén.

Csütörtökön napos, száraz idő lesz, nyugat felől lassan növekvő, vastagodó fátyolfelhőzettel. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Pénteken kezdetben országszerte fátyolfelhős, napos idő lesz, majd délutántól a Nyugat-Dunántúlon és helyenként az északi határvidéken megvastagszik a felhőzet.A késő délutáni, esti órákban a Dunántúl nyugati részén, valamint az Északi-középhegységben helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.Az Alföldön a délnyugati, másutt a fokozatosan északnyugatira, északira forduló szél élénkül meg több helyen, illetve zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 27 és 31, a Dunántúl nyugati és északi tájain 24 és 26 fok között várható.

Szombaton erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet.Nyugaton és északon több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, zivatar.Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható.

Vasárnap napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

loading...