Kezdőlap EGÉSZSÉG Íme a vitamin megállíthatja a rákos sejtek szaporodását

Íme a vitamin megállíthatja a rákos sejtek szaporodását

MEGOSZTÁS

Az új rákos esetek száma napról napra növekszik, és a modern orvoslás még mindig nem találta meg a gyógymódot erre a halálos megbetegedésre. A legfrissebb tanulmányoknak köszönhetően azonban az okkal kapcsolatos elméleteink változhatnak.

A népesség nagy része D-vitamin hiányban szenved, ami nagyon aggasztó tény. A D-vitamin szinte minden betegség megjelenését képes gátolni, beleértve a cukorbetegséget, szívbetegséget és a rákot is. Hogy pontosabban fogalmazzunk, a jóllétünket nagyban befolyásolja a szervezet megfelelő D-vitamin szintje.

Egy tanulmány, amelyet Joan Lappe és Robert Heaney végzett 2007-ben, menopauzás nők csoportját vizsgálta. D-vitamin kiegészítésben részesültek, hogy a D-vitamin szintjük 40mg/ml-re emelkedjen. Az eredmények elképesztőek voltak: az összes ráktípus kialakulásának kockázata 4 év alatt 77%-kal csökkent.

Még ha ez a vizsgálat nem is szolgáltat elegendő bizonyítékot arra, hogy a D-vitamin képes a rákot kezelni, egyértelműen azt mutatja, hogy a két tényező között szoros kapcsolat (ok-okozati összefüggés) áll fenn.

Ennek az az oka, hogy a testünk számos funkcióját befolyásolja ez a vitamin. A D-vitamin hatással van az immunrendszer és a szív-érrendszer működésére, a kalcium felszívódásra és a csontképzésre. A kérdés, amely felvetődik a rák és a D-vitamin közötti kapcsolat tekintetében az az, hogy az esetek többségében az emberek nem is tudják, hogy D-vitamin hiányban szenvednek.

Egy vérvizsgálat pontosan ki tudja mutatni, hogy mekkora a D-vitamin szint a szervezetben. Ugyanakkor a test is jelez tünetek képében, ha hiány áll fenn, mint például:

Izmos gyengeség
Kognitív rendellenességek, különösen az időseknél
Csontfájdalom
Súlyos asztma, különösen a gyermekeknél
Krónikus fájdalom
Túlzott izzadás – fokozott fizikai aktivitás vagy a testhőmérséklet emelkedése nélkül
Depresszió – A kutatások szerint a D-vitamin-hiány 11-szeresére növeli a depresszió kockázatát. Ez annak köszönhető, hogy a szerotonin (“boldogság-hormon”) szekréciója jelentősen csökken.

A D-vitamin szükséges napi mennyisége 1-70 éves korban 600 NE (nemzetközi egység) és 1000 NE a csecsemők esetében.

A D-vitamin szükséges dózisának biztosítása rendkívül fontos, különösen a csontok és az izmok egészségéért, az immunrendszer megfelelő működéséért és a rák megelőzéséért. Ezért szükséges D-vitaminban gazdag ételeket fogyasztani, beleértve a tengeri halakat, a gombákat, az olajos halat, a tojást, a tejet és a joghurtot. Emellett elég időt kell tölteni a napsütésben. A D-vitamin-hiány esetén a napfény expozíció rendkívül előnyös.

Ezen kívül érdemes felkutatni megbízható és magas hatékonyságú D-vitamin étrend kiegészítő készítményeket is. Akár hónapokig is eltarthat, hogy a szervezetben a megfelelő szintűre emelkedjék a D-vitamin.

tudasfaja.com

loading...