Kezdőlap RECEPTEK A tökéletes krumplilángos, amit csak a borsodiak ismernek

A tökéletes krumplilángos, amit csak a borsodiak ismernek

A borsodiak kacsa zsírral kenik meg a krumplilángost, ők bizony tudnak valamit arról, hogyan kell az ízlelőmibókat kényeztetni. Ha nem kóstoltál még igazi borsodi krumplilángost, akkor nem is éltél igazán eddig.

Készítsd el otthon te magad a világ legfinomabb krumplilángosát!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30-40 dkg liszt
  • olaj
  • (kacsa vagy libazsír, de nem kötelező)

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, majd enyhén sós vízben főzd meg. Mikor készen van, szűrd le, és krumplinyomó segítségével törd szét. Ízlés szerint sózhatod még, ha úgy érzed, hogy szükséges. Ezután szórd a tetejére a lisztet, és gyúrd össze.

Annyi lisztet adj hozzá, míg a massza már nem ragad, kellemes, rugalmas állagú lesz. Tulajdonképp olyan kell legyen a massza, mintha derelyét vagy gombócot készítenél.

Ezután sodord rúd alakúra, majd vágd kisebb darabokra, és egy lisztezett deszkán nyújtsd ki egészen vékony palacsintaformájú lapokra. Hevítsd fel a palacsintasütőt, olajozd ki, és süsd meg egyenként a lángosokat, mintha palacsinták lennének.

Akár fokhagymás olajat is használhatsz a sütéshez, így sokkal ízletesebb lesz. Mikor készen vannak, csavard fel őket, és kenegesd meg egy kevés kacsa-, vagy libazsírral.

tudasfaja.com

 

loading...