Kezdőlap AKTUÁLIS A testbeszéd szakértője elárulja valóban miről árulkodik Trump és Obama testbeszéde!

A testbeszéd szakértője elárulja valóban miről árulkodik Trump és Obama testbeszéde!

Az elmúlt héten Barack Obama a frissen megválasztott amerikai elnököt, Donald Trumpot üdvözölte a Fehér Házban. A hatalom átvételének néhány stratégiai pontját vitatta meg a 2016-os elnökválasztás győztese, és a leköszönő elnök.

 

A 90 perces találkozó végkicsengése pozitívnak bizonyult, azonban a látszattal ellentétben bizonyos elemzők meg vannak győződve arról, hogy csak színlelt jópofázás volt az egész.

Patti Wood testbeszéd-szakértő, a Guide to Reading Body Language írónője részletesen elemezte a találkozóról készült felvételeket. A szakértő egyértelműen állítja, hogy a testbeszédüket figyelembe véve, kijelenthetjük, a két politikus nagyon kellemetlenül érezhette magát a barátságosnak tűnő találkozón. Obama elmondása szerint nagyon kellemes volt számára ez a találkozás, és Trump is többször hangsúlyozta, hogy örült annak, hogy egy ilyen jó emberrel kerülhetett kapcsolatba, mint a volt elnök.

Patti Wood szerit Obama testbeszéde egyértelműen arról árulkodott, hogy nagyon fáradt, rezignált, és bizalmatlan volt a találkozó ideje alatt. Trump viszont nagyon komolynak, és határozatlannak látszott. Ha a lábtartásukat nézzük, láthatjuk, hogy mindketten férfias, dominanciára utaló pozícióban ülnek, erre utal a szétnyitott láb. Obama gesztikulálás közben a lábán nyugtatja a kezét, ami azt jelzi, hogy nagyon kimerült. Miközben azt mondja Trumpnak, hogy ha szükségét érzi, nyugodtan kikérheti a véleményét, a mondat felénél lehunyja egy rövid időre a szemét. Az elemző ezt a testbeszédet az“eye block” szakkifejezéssel illeti, ami azt jelenti, hogy Obama valószínű nem azt mondta ki, amit éppen akkor gondolt.

Láthatjuk, hogy mennyi minden kiolvasható a testbeszédünkből. Próbáljunk meg mindig őszinték lenni, és ne mondjunk mást, mint, amit gondolunk.

Forrás: twice.hu

 

loading...