Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A szőrtelenítés 10 törvénye, amit szinte minden nő elhibáz

A szőrtelenítés 10 törvénye, amit szinte minden nő elhibáz

Sokszor hallani: a szépségért szenvedni kell, és ebbe beletartozik az epilálás is, amikor a kényelmetlen szőrszálak éltüntetését kell elvégezni, hogy esztétikusabban nézzünk ki, főként nyáron, strandidőszakban.

A gyantás szőrtelenítés még mindig a leghatásosabb módszer, hogy megszabaduljunk a rakoncátlan szőrszálaktól, és közben bőrünk selymes és puha legyen, viszont nem minden területen vethető be.

Az elektromos epiláló gép gyors, kevésbé fájdalmas, de azt sem lehet minden testrészen használni, és megnő a szőrtüszőgyulladás esélye. A borotva is gyors módszer, de a szőr gyorsan visszanő.

Most 10 tanácsot, ami az epilálásra vonatkozik!

  1. Ahhoz, hogy minden szőrszáltól megszabaduljunk, előbb alkalmazzunk bőrradírt, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a legrövidebb szálakat is kikaphatjuk.
  2. Az intim testrészeken, hajlatokban érdemes a menstruációs időszak után elvégezni a szőrtelenítést, mert azokon a napokon a bőr jóval érzékenyebb, mint máskor. Ráadásul a szőrnövekedés is lassúbb a perióduson kívüli időszakban.
  3. Ha gyantát használunk, a szőrszálaknak 3–8 mm-ek kell lenniük, ahhoz, hogy gyökerestől ki lehessen szedni.
  4. Ha hosszabbak, akkor vissza kell nyírni.
  5. Miután eltávolítottuk a szőrszálakat, pár óráig ne végezzünk fizikai munkát és ne is zuhanyozzunk, mert az izzadság irritálhatja a bőrt.
  6. Két napig ne menjünk napozni, ha azelőtt szőrtelenítettünk, hiszen az enyhén irritált bőr könnyebben leég.
  7. Csak egyszeri használatos gyantát használjunk!
  8. Csak a bikinivonalon szabad gyantás szőrtelenítést végezni, mert beljebb a bőr sokkal érzékenyebb és puhább, így sérülékenyebb is.
  9. Nedves bőr esetén használjunk hintőport, ha géppel akarunk szőrteleníteni, mert így a szálak könnyebben eltávolíthatók.
  10. A szőrtelenítést 2–3 hetente kell elvégezni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...