Kezdőlap AKTUÁLIS A szakértő most elárulta! Döbbenet, de ilyen lesz az idő karácsonykor 

A szakértő most elárulta! Döbbenet, de ilyen lesz az idő karácsonykor 

Nulla százalék körüli az esélye annak, hogy télies idő lesz karácsonykor – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

 

Videójában Üveges Zoltán meteorológus elmondta: a jövő héten szerte az országban erőteljes felmelegedés várható, jóval a sok évi átlag felett alakul a hőmérséklet, délen akár 15-16 Celsius-fok is lehet. Csapadék a jövő hét nagy részében nem várható.

Advent utolsó vasárnapján várható némi lehűlés, de így is 10 fok körül alakulnak a maximumok, 5 fok körül a minimumok. Ezek kizárják a fehér karácsony esélyét – jegyezte meg a meteorológus.

Részletes előrejelzés:

Hétfőn reggelre ködfoltok alakulnak ki, amelyek főleg északkeleten tartósabban megmaradhatnak. Ezt leszámítva ismét napos, felhős idő valószínű. 7 és 15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Élénk marad a déli, délnyugati szél.Ködös, párás reggelek után napsütéses délelőttök jönnek.

Kedden és szerdán folytatódik a változóan felhős, nagyrészt napos, a sokéves átlagnál több fokkal enyhébb idő. Gyakran lesz erős a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 10-15 fokot.

Csütörtökön délkelet, kelet felől átmenetileg hűvösebb levegő szivárog hazánk térségbe, ezért néhány fokkal csökken a hőmérséklet. Változóan felhős idő lesz, néhol már tartósabb ködfoltokkal. 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken egyes helyeken még 13 fok is lehet, és az ünnep előtt utolsó hétvégén sem változik érdemben az időjárás: szemerkélő esőben, tavaszias melegben várjuk majd a Jézuskát.

Szenteste, kedden nem várható eső, a hőmérséklet 8 fok körül alakul. Szerdán, karácsony első napján újra eshet, de marad a 7-8 fok körüli hőmérséklet, és az éjszakai fagyok sem térnek vissza. Az év hátralévő részében változatlan marad az időjárás, 6-8 fokos hőmérséklettel, vissza-visszatérő esőkkel.

2020 első napja viszont komoly változást hozhat: nappal is csak 0 fok lesz, éjszaka pedig kemény fagyok jönnek.

loading...