Kezdőlap AKTUÁLIS A mentősök azt kérik a lakosságtól, osszák meg ezt a közleményt

A mentősök azt kérik a lakosságtól, osszák meg ezt a közleményt

Das Rettungsteam (v.li.): Not„rztin Dr. Judith Voss (Tanja Lan„us), Rettungssanit„ter Dimitri Papapostolou (Philip K”string), "European Paramedic" Steffi Felten (Josephine Thiel), Zivi Kevin Vogel (Christopher Kohn), Notarzt Dr. Tom Wagner (Max Alberti)# Foto: RTL/Schulz

Ez sokat segíthet az életmentő munkájuk végzésében!

 

A mentősök azt tapasztalták, hogy a legtöbb baleseti sérültnek van mobiltelefonja. Az olyan sérülteknél akikkel nem lehet kommunikálni, nem tudják, hogy a telefonban lévő címlistájából kit értesítsenek.
A mentősök ezért azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személyek adatait mindenki ugyanazzal a megjelöléssel adja meg.

A nemzetközileg elismert megjelölés: ICE – In Case of Emergency = ‘vész esetén’.

Ezalatt az elnevezés alatt annak kellene a telefonszámát megadni, akit vészhelyzetben szükség esetén a rendőrségnek, a mentőknek vagy a tűzoltóknak fel kellene hívni. Ha több ilyen személyt akarnak megadni, ez a következőképp lehetséges: ICE1, ICE2, ICE3 stb.
Könnyű megcsinálni, nem kerül semmibe, és vész vagy baleset esetén nagy segítséget jelent mindenkinek! Javasoljuk ezt az információ megosztását a családtagokkal és ismerősökkel is!

Az ICE ötlete egyébként még 2005-ben egy brit mentős, Bob Brotchie fejéből pattant ki, hogy ezzel egyszerűbb legyen a hozzátartozók értesítése.
Az ötletet mindenképpen megfontolandó, mert adott esetben sokat segíthet, bár erre alkalmas lehet egy pénztárcába vagy a bérletbe elhelyezett kis cédula is a szükséges adatokkal.

 

Forrás:egyazegyben.com

loading...