Kezdőlap AKTUÁLIS A legszívmelengetőbb karácsonyi történetek, amit mindenkinek ismernie kell!

A legszívmelengetőbb karácsonyi történetek, amit mindenkinek ismernie kell!

Mi azért szeretjük a karácsonyt, mert ilyenkor a legmakacsabb szívek is összetalálkoznak. Megszűnik-még,  ha csak percekre is-a morgolódás, az elégedetlenség, és a világ legnagyobb része szeretetbe burkolózik. Olvassunk szívmelengető történeteket.

 

 

 

 

A Télapó csodatétele

Mark R. Leonard hivatását tekintve Télapó. Ilyenkor decemberben mindig gyerekek sokasága suttogta fülébe legnagyobb kívánságát. Mark megszokta, hogy a bevásárlóközpontokban óriási sorok kígyóznak előtte, hogy teljesítse a csöppségek kívánságát. Egyik nap egy szomorú szemű kisfiú érkezett hozzá, és azt kérte, hogy látogassa meg a kishúgát, hiszen nagyon szeretett volna találkozni a Télapóval, de sajnos a kórházban van. Mark nem szokott házhoz járni, hiszen ő a bevásárlóközpontokban teljesíti a szolgálatot, azonban most az egyszer kivételt tett. Közben megtudta a kisfiú nagymamájától, hogy Sarah nagyon beteg, és ezért van kórházban. Amikor meglátogatta a kislányt, nagyon sápadt és erőtlen volt. A Télap megígérte neki, hogy megkéri az angyalokat, hogy nagyon vigyázzanak rá. Mark többé nem hallott a kislányról, azonban következő évben, amikor újra eljött a karácsony ideje egy mosolygós, életerős kislány futott oda hozzá. Sarah meggyógyult, életerős és újra vidám volt.

karácsonyi történetek

A szívek megbékélnek karácsonykor

Karácsonykor legyen bármilyen háborús helyzet is, a szívek egy kicsit mindig megenyhülnek. 1914. december 24. , az első világháború ideje. Harcban állt egymással több nemzet, azonban senki sem sejtette, hogy azon a napon csoda történik. Együttes erővel úgy döntöttek, hogy karácsony estéjére függesszék fel a háboruskodást. Kimásztak a lövészárokból, együtt cigarettáztak, és beszélgettek azok a németek, skótok és franciák, akik pár nappal ezelőtt még egymást lőtték.  Sőt, a lövészárokban karácsonyfákat állítottak, így az egész frontvonal estére ki volt világítva.

Hogyan született az összefogás dala?

A világhírű Do they know it’s Christmas című dal egy tévéműsor hatására született meg. 1984-ben a BBC-n az éhínség sújtotta Etiópiára hívták fel a figyelmet, amikor Bob Geldof zeneszerző úgy döntött, hogy tenni kell valamit. Midge Ure skót zeneszerzővel közösen dalírásba kezdtek, hogy a bevételből segíthessék az éhező gyerekeket. A dalnak óriási sikere volt, világhírű zenészek, és a média is részt vett az éhező gyerekek támogatásában.

 Szerző: tudasfaja.com

loading...