Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK A lecsó 8 titka, amit a legtöbb háziasszony rosszul csinál

A lecsó 8 titka, amit a legtöbb háziasszony rosszul csinál

A lecsó kétségkívül az egyik legnépszerűbb magyar étel. Gasztronómiánkhoz híven egyszerű, kevés alapanyagot igényel, de még így sem mindenki tudja jól elkészíteni.

 

Íme néhány tanács, hogy olyan lecsót készíthess, amely után mind a tíz ujjadat megnyalod:

 

1.

A legfontosabb, hogy a lecsó nem paradicsomos paprika! Érdemes mindig kétszer vagy háromszor annyi paprikát használni mint paradicsomot. A hagyma mennyisége minimum annyi legyen mint a paradicsomnak. Tehát jó lecsót kevés hagyma hozzáadásával nehéz főzni, hiszen ez az alapanyag ellensúlyozza a paradicsom savasságát.

2.

A lecsó másik fontos alappillére a bő zsiradék.

3.

A lecsóba a paprikát inkább nagyobb, rusztikusabb darabokra vágjuk, hogy az élvezet megmaradjon, legyen mire ráharapni.

4.

A lecsó alapját, amelyet a hagyma és a paradicsom foglalja magába, dinszteljük meg egy kevés só hozzáadásával. A lecsóba érdemes édes és puha paradicsomokat használni, amelyeket felekre vagy negyedekre vágunk, és a paprika előtt behelyezni az alapba. Maga a paradicsom adja a szaftosságát a lecsónak, tehát majdnem teljesen szét kell főnie.

5.

A paprikát nagy lángon, vagy minimum közepes lángon fedő altt süssük, ameddig az meg nem puhul. Ha a paprikát túlsütjük, akkor az esztétikailag nem igazán gusztusos látvány.

6.

A lecsó mindenképp legyen egy kicsit merészebb fűszerezésű, egy kicsit csípős. De tehetünk bele pár karika füstölt kolbászt, vagy megbolondíthatjuk egy az alapot egy kis füstölt szalonnával. Ne takarékosodjuk az igazi magyar ízekkel!

7.

Maga a lecsó sokkal gusztusosabb ha többszínű paprikából készítjük. Válasszunk vastagabb húsú paprikákat, mert könnyen lehet, hogy csak a héja marad. A hagyma felvágását illetően, vághatjuk úgy ahogyan a pörköltbe szokás, vagy félkarikákra, esetleg negyedkarikákra, kinek melyik tetszik.

8.

Igazán ízletes lecsót érett paradicsomból és paprikából lehet készíteni!

loading...