Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK A hintőpor sötét oldala: rákkeltő anyagot találtak benne!

A hintőpor sötét oldala: rákkeltő anyagot találtak benne!

A nedvesség-felszívó hatásáról ismert hintőporban megtalálható a magnézium, a szilikon, az oxigén, de sajnos egyes termékekben előfordul a rákkeltő azbeszt anyag is, ami a talkum ásványban található, amit szintén hozzáadnak a hintőporokhoz.

Azonban szerencsére, az Egyesült Államokban már 1970 óta a a talkum-tartamú hintőporokból kivonták az azbesztet.

Azonban vigyázniuk kell azoknak az embereknek, akik természetes talkummal kerülnek kapcsolatba, például a bányászok, akik ha belélegzik, esetükben nőni fog a tüdőrák kialakulásának esélye.

A hintőpor valóban rákot okozhat?

Külön kell választani az azbesztet tartalmazó, és az azbeszt-mentes talkumot tartalmazó hintőporokat. Az bizonyos, hogy az azbesztet tartalmazó talkum belélegzése összefüggésben van a daganatos betegségek kialakulásával, az viszont nem minden esetben világos, hogy az azbeszt-mentes talkum tartalmú hintőporok okozhatnak-e rákot, mivel erre egyértelmű bizonyítékot még nem találtak a tudósok.

Petefészek daganat

Egyelőre nincs konkrét bizonyíték arra, hogy a hintőpor, főleg ha azt a női intim részekre szórják, hogy petefészekrákot okozhat, de a szakértők azt tanácsolják, hogy inkább kerülni kell a hintőport, kizárva az esetleges kockázatokat.

Tüdőrák

Itt inkább a bányászok, a különböző vegyi maróanyagokat előállító üzemek munkásai vannak kitéve a veszélynek.

Tehát egyelőre ami biztos, hogy bizonyos esetekben a talkum-tartalmú hintőporok is okozhatnak rákot, csak a szakértőknek még sok kísérletet kell végezniük annak érdekében, hogy rájöjjenek, hogy milyen összefüggés van az ásvány és a betegség kialakulása között. Éppen emiatt azt tanácsolják mindenkinek, hogy tartózkodjanak a hintőporok használatától.

Szerző: tudasfaja.com

Forrás

loading...