Kezdőlap EGÉSZSÉG A hajad akár egy hónappal a szívroham előtt jelez. Megmutatjuk, mire kell...

A hajad akár egy hónappal a szívroham előtt jelez. Megmutatjuk, mire kell figyelned!

Ha előre tudnánk, hogy valamikor szívrohamunk lesz, sok mindent tehetnénk, hogy elkerüljük. A szervezet sok esetben előre jelez, csak elég figyelmesek kell lennünk. Szakemberek azt állítják, hogy a hajunk változáson megy át hetekkel a szívroham beállta előtt.

 

 

 

A kortizol egy stressz hormon, ha huzamosabb ideig magas a kortizol szintünk, akkor érdemes odafigyelnünk egészségi állapotunkra. Kanadai tudósok szerint a házassági konfliktusok, a pénzügyi vagy munkahelyi problémák igencsak rossz hatással vannak a szervezetre, és növelik a szívbetegség kockázatát. A kortizol szint magasságát különböző laborvizsgálatokból meg lehet állapítani, így idejében kimutatható, hogy mekkora a szívbetegség kockázatának kialakulása. A haj elemzéséből számos betegségre lehet következtetni.

hajad egy hónappal a szívroham előtt jelez

Normális körülmények között, minden hónapban a hajunk kb. 1 cm-t nő, azonban, ha a hajban túl magas a kortizol stressz hormon szintje, akkor a növekedés láthatóan lelassul. A kanadai tudósok szerint visszamenőleg három centiméter hajból meg lehet állapítani a kortizol szintet, és mérni lehet a felgyülemlett stressz mértékét. Akik állandóan stresszelnek, mindig magas a kortizol szintjük, így néha úgy tűnik, mintha nem is nőne a hajuk. Legyünk figyelmesek, hogy észre tudjuk venni, ha a hajunk növekedésében probléma áll fenn.

Szerző: tudasfaja.com

loading...