Kezdőlap EGÉSZSÉG A gomba, ami mindenre gyógyír

A gomba, ami mindenre gyógyír

A maitake és a shiitake gomba csökkenti a koleszterin-és a vércukorszintet, harcot a rákos sejtekkel, és erősíti az immunrendszert.

 

 

 

 

Maitake

Az egyik szuper élelmiszer már évezredek óta. Gazdag antioxidánsokban, és olyan elemeket tartalmaz, amely úgynevezett poliszacharid, ami előnyös az immunrendszer számára, a szív-érrendszerre és még segít a rák elleni küzdelemben is. A név maitake,  japán szóból származik és a jelentése: “táncoló gomba”. A japán szokta mondani, hogy a szerencsés, aki megtalálja a gombát, táncolni fog örömében, mivel az előnyök megfizethetetlen. 

Az elkészült tanulmányok alapján ez a gomba faj ösztönzi az immunsejteket, amelyek elpusztítják a rákot, és megakadályozzák a daganat fejlődését. A kemoterápia okozta mellékhatásokat képes csökkenteni, illetve a rákos betegségekkel járó hatásokat, mint az étvágytalanságot, a hányást, a hányingert és a hajhullást is csökkentik.

A folyamatos tanulmányok azt mutatták, hogy azok a rákos betegek, akik a betegség ideje alatt fogyasztották ezt a gombát, szinte 100 %-ban gyógyultnak nyilváníthatóak voltak.

A cukorbetegségre is tökéletes gyógymódként szolgál. Egy japánban készült kutatás szerint ez a gomba pozitívan befolyásolja az inzulint és a vércukorszintet mellékhatások nélkül.

Rendszeres fogyasztása képes stimulálni a immunrendszert, és ellátja a szervezetet a kellő antioxidánsokkal.

Segíti egyensúlyt a vérnyomásban és csökkenti a vér koleszterinszintjét. Emellett meg van a képessége, hogy javítja a vércukorszintet, így ez egy ideális étel a betegek számára, akik a metabolikus szindrómában szenvednek .

Shiitake

Fontos komponensei egy Lentin nevű fehérje, a fitoszterin és az ergoszterin, amely segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban, mint a kálium, kalcium, magnézium, mangán, vas, réz és cink. Ezen túlmenően, ez egy kiváló forrása a B és D vitaminoknak és étrend-rostoknak.

Befolyásolja az immunrendszert azáltal, hogy segíti a rák elleni küzdelemben a sejteket és gátolja azok fejlődését, gátolják a tumor növekedését, és segítenek elpusztítani a daganatos sejteket.

A vastagbél- és gyomorrák, prosztatarák és emlőrákkal szemben is hatékony.

Napi fogyasztásnál az influenza és megfázás idején is ajánlatos alkalmazni, valamint vírusos és bakteriális fertőzéseknél is. Erősíti az erek falát, fehérjében gazdag, így a vérnek nagyszerű tápanya lehet.

A vashiányban szenvedők számára is gyógyír lehet, ugyanis nem csak magas a vas tartalma, hanem vaspótlóként hat.

A fenti gombák megtalálhatóak a nagyobb zöldség boltokban, illetve az interneten is rendelhetőek.

szerző:tudasfaja.com

loading...