Kezdőlap Egyéb A férfi termékenység ellenségei

A férfi termékenység ellenségei

A hosszú nap után megérdemelt lazító forró fürdő és a rossz helyen tartott laptop a férfi meddőség okai közt szerepelnek.

Az eddig is tudvalevő volt, hogy a meleg kádban ücsörgés nem tesz jót a nemzőképességnek, de már tudományosan is bizonyított tény. Azoknak a férfiaknak, aki heti minimum 30 percet eltöltenek egy kád forró vízben vagy jacuzziban, a spermaszámuk drasztikusan lecsökken, a fennmaradóak pedig lelassulnak. A laptopot se mindegy, hogy hova rakjuk, aki napi 2 órát használja a laptopját, jobban teszi, ha azt nem a térdére, az ölében tartva használja, hanem inkább felteszi egy asztalra. Kutatások bizonyították, hogy a laptop a termelt hőt átadja, így a herék hőmérséklete 2 fokkal vagy többel nőhet, ami kedvezőtlenül befolyásolja a termékenységet.

A meleg fürdő szintén a hőmérsékletnövekedés miatt nem ajánlott, ugyanis a herékben az ondósejtek megfelelő fejlődéséhez hidegre van szükség, ezért is helyezkednek el a herezacskók a testen kívül. A meleg annyira befolyásolja az ondósejtek számát, hogy az a nyári hónapokban a felére csökken.

Aki családalapításon gondolkodik, annak érdemes elkerülnie a forró fürdőket, az ölben tartott laptopot és a szaunákat is.

loading...