Kezdőlap AKTUÁLIS A Balatonon túl is van élet: 10 csodás magyar tó, amit idén...

A Balatonon túl is van élet: 10 csodás magyar tó, amit idén nyáron érdemes meglátogatnod!

Ha nyári fürdőzésre szeretnénk menni itthon, akkor egyből a Balaton vagy a Velencei-tó jut eszünkbe. Nem ismeretlen senki számára a kép, amikor a strand zsúfolásig tele van emberekkel és sokszor egy törülközőnyi helyet is nehéz találni. Ha ezt már unod és szeretnél egy kissé nyugodtabb és szellősebb tópartra menni, akkor olvass tovább.

Kis hazánkban rengeteg csodás, de kevésbé ismert hely, természeti kincs található. Számos olyan tó van, amely gyönyörű környezetben fekszik, fürdőzésre, vízi sportokra is alkalmas, ugyanakkor kevésbé zsúfolt, mint ismertebb társaik.

1# Palatinus-tó

A Palatinus- vagy más néven Dorogi-tó egy bányató, amelyet kizárólag a talajvíz táplál. Esztergom területén fekszik, ennek köszönhetően a fővárosból és környékéről sokan szívesen látogatják a strandolni vágyók közül.

2# Orfűi-tavak

Az Orfűi-tavak egy négy tó alkotta mesterséges tórendszer, amely Pécstől nem messze, a Mecsek északi lábánál helyezkedik el. Számos szabad strandja van, horgászni vágyók által is kedvelt hely és vízi sportoknak is otthont ad.

3# Szelidi-tó

A Bács-Kiskun-megyei Dunapataj közelében található Szelidi-tó egy 5km hosszú természetes tó, amely homokos partjaival a környék egyik legkedveltebb, ám mégis nyugodt strandját jelenti.

4# Bánki-tó

A Nógrád-megyében található Bánki-tó nagyjából 7 hektáros területével és tiszta vizével várja a strandolni és horgászni vágyókat. A közelben szálloda és kalandpark is található.

5# Lak-völgyi-tó

A Heves-megyében található Bélapátfalva közelében elhelyezkedő, hegyekkel körülvett Lak-völgyi-tó a nyugalom és a béke szigete. Igazi felfrissülést kínál a nyári melegben. Horgászásra, kirándulásra, napfürdőzésre és a kijelölt helyeken bográcsozásra is van lehetőség.

6# Vadása-tó

Az Őrség nevezetessége a Vadása-tó csodás környezetével várja a strandolni, horgászni, pihenni vágyókat. A tó tiszta vizét 12 forrás táplálja, 200 méter széles és 350 méter hosszú.

7# Arlói-tó

A Borsod-megyében található Arlói-tó egy földcsuszamlás révén keletkezett,. Számos horgászház épült a partjára. A hely alapjáraton rendkívül nyugodt és csendes, de több fesztivált is szoktak szervezni ide. A mintegy 10 hektáros tavat hegyek veszik körül, amely csodás látványt nyújt és ahol a túrázni vágyók is megtalálhatják számításaikat.

8# Cser-tó

A Nógrád-megyei Alsópetény közelében található Cser-tó a horgászok kedvelt helye. A tó nagyjából 5 hektár területű, hegyekkel és több ezer hektáros erdővel van körülölelve. A környéken túrázásra is van lehetőség. Kristálytiszta vizét forrás táplálja.

9# Deseda-tó

A Kaposvártól nem messze található Deseda-tó az ország leghosszabb mesterséges tava. Különböző partszakaszai a sportolni és fürdőzni vágyókat egyaránt várják. A környéken kirándulásra is van lehetőség.

10# Öreg-tó

Az Öreg-tó vagy más néven Tatai-tó Komárom- Esztergom-megyében található. Az ország legrégibb mesterséges halastava, amelynek egyes partszakaszain strandolásra és sportolásra is van lehetőség.

tudasfaja.com

loading...