Kezdőlap AKTUÁLIS 9 veszélyes Android alkalmazás, amit jobb, ha most azonnal letörölsz a mobilodról!

9 veszélyes Android alkalmazás, amit jobb, ha most azonnal letörölsz a mobilodról!

MEGOSZTÁS

A Google Play egy remek felület azok számára, akik szeretnének saját alkalmazást fejleszteni. Sajnos nem minden fejlesztő rendelkezik a legtisztább szándékkal, ugyanis egyes programok képesek adatokat gyűjteni a telefonokból és azokat megosztani illetéktelen személyekkel, beleértve a személyes és a bankkártya adatokat is.

Íme, a leggyanúsabb alkalmazások, amiket ajánlott minél hamarabb eltávolítani.

1# Időjárás alkalmazások

Eleinte nagyon népszerűek lettel, de felfedezték, hogy sok vírust tartalmaznak. Például volt egy olyan eset, hogy az egyik ilyen alkalmazásban trójai vírus volt, amely a tulajdonos telefonjáról adatokat gyűjtve, azt a támadónak küldte el.

2# Közösségi média appok

A legnépszerűbbek, azonban sajnos nagyon sok energiát elvesznek a telefontól, ugyanakkor időt az embertől. Sok felhasználó találja úgy, hogy a böngészőből érdemesebb használni őket, mint magáról az app-ról.

3# Optimalizáló

A Clean Master és hasonló ilyen alkalmazások gondoskodnak a gyorsítótár törléséről és a felesleges programok eltávolításáról, azonban a legmodernebb telefonok ezt már gyárilag tartalmazzák, így felesleges maga az alkalmazás. Nem lesz tőle gyorsabb a rendszer, éppen hogy meríti az akksit és reklámokkal is bombáz.

4# Beépített böngészők

Általában lassúak és nem is túl népszerűek. A legtöbb akkor nyílik meg, ha rákattintasz egy hivatkozásra. A Google Chrome-tól eltekintve nem védenek meg az adathalászoktól és lassítják a rendszert.

5# Víruskereső programok ismeretlen fejlesztőktől

A hackelés és az adatok lopása során antivírus applikációk jelenhetnek meg. Ekkor a hackereknek született egy remek ötletük és saját vírusitró app-okat kezdtek fejleszteni. Ezek ellophatják a személyes adataidat és teljesen blokkolhatják a mobilodat.

6# Böngészők extra funkciókkal

Két komoly hátrányuk van. Először is a beépített temérdek  hirdetés, amelyek zavaróak és lassítják a rendszert. A másik, hogy az alkalmazások hozzáférést igényelhetnek számos dologhoz, ami veszélyessé teszi őket.

7# Alkalmazások a RAM növelésére

Azok az alkalmazások, amelyek azt állítják, hogy növelhetik a RAM-ot, csak ideiglenesen tisztítják a gyorsító tárat és a telefonok már amúgy is képesek erre. Ezek az appok nem csak, hogy lassítják a rendszert, de adatokat is halászhatnak.

8# Hazugságvizsgáló

Ezek az alkalmazások legalább olyan haszontalanok, mint például egy kristálygömb alkalmazás. Csak az akkumulátort merítik. Ha egy ilyen app hozzáférést kér bizonyos adatokhoz, semmiképp ne telepítsd.

9# Töredezettségmentesítő

A töredezettségmentesítő alkalmazások kezdettől fogva nagyon népszerűvé váltak, mivel a számítógépen található programokhoz hasonlóak. Mivel az okostelefonokon nincsenek merevlemezek az alkalmazások csak elemezni képesek, hogy egyes programok mennyit foglalnak le a telefon erőforrásából. Ettől függetlenül adatokat lophatnak vele.

tudasfaja.com

loading...