Kezdőlap AKTUÁLIS 9 hónap alatt legyőzte a rákot a magyar sportoló! Ilyen most az...

9 hónap alatt legyőzte a rákot a magyar sportoló! Ilyen most az élete!

2012-ben vonult vissza profi ökölvívó világbajnok sportolónk, Balzsay Károly, és rá két évvel már egészen más küzdelemben találta magát: az életéért kellett harcolnia a nyirokrákkal szemben.

Bár a csatából győztesen került ki, nem nyugodhat meg teljesen. Arra a kérdésre, hogy szolgál az egészsége? így válaszolt a Star magazinnak:

„Hullámzó! Néha sűrűbben kell járnom kontrollvizsgálatokra, de olyankor mindig próbálok mással foglalkozni.”

Most éppen egy négynapos családi pihenéssel tereli e a gondolatait – a Garda-tó mellé utazik a családjával, de ahogy a magazinnak magyarázza az idei nyara inkább a munkáról szól.

„A nagyobbik lányom tornázik, a kicsi pedig öttusázik. Amíg ők nyári táborban vannak, mi a feleségemmel ugyanúgy dolgozunk tovább, nincs megállás.”

A sportoló arról is beszélt, hogy nem akar visszatérni a ringbe. „Nem a betegségem befolyásolt, nem azért hagytam abba az ökölvívást. Egyszerűen elfogytak a lehetőségeim.” Arra a kérdésre, hogy lelkileg hogyan tudta átvészelni ezt a súlyos betegséget, így felelt:

Őszintén szólva a családomnak sokkal nehezebb volt végigasszisztálnia ezt, de hála istennek vége van. Kilenc hónap alatt leküzdöttem a betegséget, azóta pedig igyekszem velük is elfeledtetni a történteket. A feleségemmel elég jól állunk hozzá, így a betegségem a gyerekek lelkét sínylette meg a legkevésbé. Nyilván voltak kérdéseik, de mindegyiket sikerült tisztáznunk.”

loading...