Kezdőlap OTTHON KREATÍV 8 helytakarékos lakberendezési ötlet kis lakásba

8 helytakarékos lakberendezési ötlet kis lakásba

 Nem mindegy hogyan néz ki a lakásod, ki hathat a hangulatodra és akár az egész életedre is – és itt most nem a divatos berendezésről van szó, hanem inkább az elrendezésről. A szekértők úgy tartják, minden az otthonodban kezdődik, tehát ha nem tudsz rendet tartani a lakásban, nem tudsz rendet tartani az életedben sem.

Sok lakásban problémát okoz a sok holmi, a zsúfoltság pedig kellemetlen élményt eredményez. Tippjeink segítségével most Te is megtalálhatod lakásodban azokat a helyeket, melyek segítségével több teret szabadíthatsz fel a különböző helyiségekben!

Íme, 8 helytakarékos lakberendezési ötlet kis lakásba:

1. Helytakarékos lakberendezési ötlet: akaszd fel az edényeket

A konyhában általában mindenki „tér hiánnyal” küzd a sok edény, evőeszköz, pohár és stb. miatt. Ha nincs már elegendő hely a szekrényekben, de van egy szinte üres mennyezeted, akaszd fel az edényeket a plafonra!
Helytakarékos lakberendezési ötletek

2. Helytakarékos lakberendezési ötlet: tedd egymásra!

Sok lakásban a fürdőszoba is egy kicsi helyiség, viszont egyre többen vásárolnak szárítógépet a mosógép mellé, de van, akinek még mosogatógépe is van. Erre a problémára itt egy egyszerű megoldás: tedd egymásra őket!
Helytakarékos lakberendezési ötletek

3. Helytakarékos lakberendezési ötlet: emeletes ágy

Az emeletes ágy még mindig nem ment ki a divatból és valószínűleg nem is fog. Ha kicsi a gyerekek szobája ez egy remek megoldás lehet, de ha kicsit nagyobb, akkor is érdemes ezt a típust választani, hiszen így több hely marad a játékra.
Helytakarékos lakberendezési ötletek

4. Helytakarékos lakberendezési ötlet: építs a lépcső alá

A lépcső alatti helyet (persze csak ha van) sokan nem használják ki, pedig ide is többféle megoldás létezik: szekrényt, polcot, íróasztalt vagy bicikli tárolót is építhetünk alá!
Helytakarékos lakberendezési ötletek

5. Helytakarékos lakberendezési ötlet: tolóajtók

Akik kis lakásban laknak, azoknak ismerős lehet az „ajtó becsuk, másik kinyit és bemegy” szindróma – azaz mikor túl sok helyet foglalnak az ajtók és állandóan nyitogatni-csukogatni kell őket, hogy átjuss egy másik helyiségbe. Válassz ezért inkább harmonika vagy beépíthető tolóajtót, sokkal praktikusabb!
Helytakarékos lakberendezési ötletek

6. Helytakarékos lakberendezési ötlet: gurulós bútorok

Egy gurulós komód, kanapé vagy fotel azért praktikus, mert ha mondjuk, tornázni szeretnél otthon, könnyen nagyobb teret tudsz csinálni magadnak. De ha vendégek érkeznek, akkor is sokkal könnyebben át lehet rendezni a lakást, hogy kényelmesebben elférjenek.
Helytakarékos lakberendezési ötletek

7. Helytakarékos lakberendezési ötlet: tárolós ágy/kanapé

Egy tárolós ágy vagy kanapé rengeteg kacatot, nem szezonális ruhát, játékot és egyéb dolgokat elrejthet, anélkül, hogy bárki is észrevenné, így kis lakásba ez mindenképp egy előnyös választás.
Helytakarékos lakberendezési ötletek

8. Helytakarékos lakberendezési ötlet: mágneses tároló

Lakberendezési üzletekben és nagyobb áruházakban kaphatók úgynevezett, mágneses tárolók, melyet csak fel kell szerelni a falra és „hozzátapasztani” a késeket, villákat és egyéb evőeszközöket. Helytakarékos, hiszen a konyhában a falat általában nem díszíti semmi, ez pedig még jól is néz ki!

szerző: Király Réka

loading...