Kezdőlap AKTUÁLIS 7 biztos módszer, hogy ébren tartsd az elmédet koffein nélkül

7 biztos módszer, hogy ébren tartsd az elmédet koffein nélkül

Ha addig nem vagy funkcióképes, amíg meg nem iszod a napi első kávédat, meg kell ismerned, hogy hogyan tarthatod ébren magad a nap folyamán, ha már a kávé és alapjában a koffein sem segít.

Az éberség fenntartásához nem csak a koffein az egyetlen megoldás. A következő tippekkel sikerül az agyadat felfrissíteni, hogy megfelelő társad legyen az adott feladataid teljesítésében, még ha nem is vagy éppen kirobbanó formában.

1- Harapj citromba

Tudjuk, nem hangzik valami csábítóan, viszont holtbiztos, hogy hatásos. A citrom savassága olyan élményt fog nyújtani, ami azonnal felébreszt.

2- Foglald le az állkapcsodat

Nem azt javasoljuk, hogy egyél folyamatosan, de egy erős mentolos rágó nagy segítség lehet. Először is a mentol hűsítő érzése, másodszor a folyamatos rágó mozdulat is segít “felébredni”.

3- Hideg víz az arcra

Ha azt veszed észre, hogy ragad a szemed, a legjobb módszer, ha hideg vizet spriccelsz az arcodba, vagy kimész a mosdóhoz egy jéghideg arcmosásra. Azonnal felélénkülsz és éber is maradsz egy jó darabig. Szintén jó megoldás jeget tenni a nyakadra, a tarkód alá.

4- Feszítsd meg az izmaidat

Ha nem hagyhatod abba a munkát vagy bármi egyebet, de már félig alszol, akkor ideje egy kis izommunkát végezni, amitől felpezsdül a vérkeringésed. Csinálj néhány fekvőtámaszt vagy felülést.

5- Fülcimpa masszázs

Ezt a módszert a buddhista szerzetesek is alkalmazzák az álmosság elűzésére meditáció alatt. A fülcimpa masszírozása képes ébren tartani.

6- Hideg víz a csuklókra

Hasonló az elv a hideg vizes arcmosáshoz, de ha éppen a munkahelyen vagy és nem akarod elrontani a sminkedet, akkor engedj jéghideg vizet a csuklódra. Hasonló hatása lesz.

7- További tippek

Ha nem akarod magad alatt vágni a fát, próbálj meg leszokni a dohányzásról, a rendszeres cukor és finomított szénhidrát fogyasztásról, a hajnalig tartó ébrenlétektől a számítógép vagy telefon előtt. Végezz rendszeres testmozgást és gondoskodj a megfelelő hidratációról.

tudasfaja.com

loading...