Kezdőlap AKTUÁLIS 6 dolog, amit az igaz barátod soha nem fog tenni

6 dolog, amit az igaz barátod soha nem fog tenni

Három-féle barát létezik egy ember életében. Az egyik az, aki csupán szeret egy társaságban lenni veled, de igazából semmit sem tud rólad. A másik az, aki ha felhők jelennek meg a fejed felett hirtelen eltűnik, és amikor helyrejönnek a dolgaid, ismét felbukkan. A harmadik típus pedig az igaz barátok köre, akik soha nem tennék meg veled az alábbi dolgokat!

 

1. Nem hagynak cserben a bajban

Mindenki azt mondja, hogy számíthatsz rám, ha baj van, az igazság azonban az, hogy amint történik valami, hirtelen senki sem ér rá meghallgatni téged és hirtelen akkor lesz problémája másnak is. Az igaz barátod nem csak támogatni fog a bajban, hanem segít kimászni is belőle.

2. Nem kritizál a hibád miatt

Mindenkinek vannak hibái, és senki sem tökéletes. Az igaz barát ismeri minden hibád és azzal együtt fogad el, soha nem fogja a fejedhez vágni, hogy ebben és ebben vagy rossz…

3. Nem haragtartó

Mindig lesznek olyan emberek az életünkben, akik megpróbálnak visszarántani minket a múltba. Az igaz barátod soha nem fogja ezt tenni, mindig előre segít majd téged az életben. Ha megsértődik, pár óra alatt elfelejt majd minden rosszat, mert az irántad érzett szeretete nagyobb lesz a dühénél, és fájni fog neki az, hogy nem lehet a társaságodban.

4. Nem veszi el a kedved

Az álbarátok legjellemzőbb tulajdonsága, hogy ha ők nem boldogok, akkor te sem legyél az. De ha ők örülnek valami miatt neked akkor is szomorúnak kell lenned, mert csakis ők a legfontosabbak. Az igaz barátod még a legnagyobb mélypontja közepette is tud örülni a boldogságodnak, mert nem érez irigységet irántad és nem önző.

5. Nem vár el viszonzást

Az igaz barátod ha kölcsön ad vagy neked ad valamit nem várja el azt, hogy kapjon is érte. Akár érzelmekről beszélünk, nem várja azt el, hogy azt nyújtsd neki, amit ő neked. Ő egyszerűen megelégszik azzal, amit kap és nem akkor örül, amikor te adsz neki, hanem amikor ő csal mosolyt a te arcodra.

6. Nem teher a kapcsolatotok

Soha nem fog az igaz barátod számára gondot okozni az, hogy te vagy neki. Bármikor, ha kell, az éjszaka közepén is ugrik, ha hívod, tudja mikor van melletted a helye és nem csak akkor keres meg téged, ha unatkozik, hanem egy fárasztó, hosszú nap után is jól esik neki veled tölteni pár percet, mert az élete része vagy.

szerző:tudasfaja.com

 

loading...