Kezdőlap EZOTÉRIA 6 dolog, amiről le kell mondanod ahhoz, hogy beteljesüljenek álmaid

6 dolog, amiről le kell mondanod ahhoz, hogy beteljesüljenek álmaid

Hogy boldogok legyünk és potenciálunk teljében virágozzunk, a személyes- és szakmai fejlődésre egyaránt szükségünk van.

Mindenki különböző céllal fáradozik új lehetőségek teremtésén: becsvágy, pénz, befolyás, karrierépítés, új kihívások keresése, stb. Természetes, hogy keressük azokat a kihívásokat és körülményeket, ahol legjobban meg tudunk nyilvánulni, amelyek provokálnak és a legjobbat hozzák ki belőlünk.

Míg legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy mire van szükségünk vagy mit KELL tennünk a siker eléréséhez – fáradtságos munka, túlórázás, nagyobb felelősség vállalása – addig kevesebb figyelmet fordítunk arra, hogy mit NEM KELL tennünk, vagy miről kell lemondanunk ahhoz, hogy elérjük, amit akarunk.

Láthatjuk, hogy a viselkedésünk és szokásaink csakis gondolataink eredménye, amelyek előre vihetnek a céljaink felé vezető úton – vagy épp ellenkezőleg, hátra taszíthatnak minket.

Nézzük, mire nincs szükségünk ahhoz, hogy boldog és sikeres életünk legyen!

1. Ne erőlködj azon, hogy mindenkit boldoggá tégy

Mindenki mindenkiről véleményt alkot. És sajnos, sokan túlságosan fontosnak tartjuk azt, hogy mit gondolnak rólunk mások. Ez valamilyen szinten természetes, hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha elfogadnának, értékelnének minket.

Amikor tudatosan menetelsz a siker felé, mindig fogsz találkozni olyan emberekkel, akik különböző okokból nem értenek egyet veled, kérdőre vonnak vagy kételkednek benned – irigységből, keserűségből, félelemből vagy más miatt. Mások sikere gyakran vált ki ilyen érzéseket az emberekből, mert nem mindenki tesz lépéseket valami jobb felé, nem mindenki hajlandó változtatni azokon a körülményeken, amiben van. És ez nem tetszik nekik. Fontos azonban emlékezned arra, hogy ez nem a te problémád, hanem az övék. Nem őket kell boldoggá tenned, hanem önmagadat. Mert a te életedről van szó, nem máséról.

2. Ne keress kifogásokat, ha te vagy felelős tetteidért

Sok olyan intelligens és belevaló ember van, aki azért nem lesz soha sikeres, mert folyton kifogásokat keres és másokat kritizál. Ha adódik egy lehetőség az életedben, akkor azt alaposan mérlegelned kell és tudnod kell, hogy csakis rajtad múlik, hogy képes vagy-e kihasználni azt a lehetőséget és megvalósítani terved, vagy sem. Másokat hibáztatva saját problémáid miatt, reklamálva és kifogásokat gyártava soha nem fogsz pozitív eredményt elérni. Soha. Ha őszinték tudunk lenni magunkkal, akkor hibáinkat is képesek vagyunk beismerni.

3. Felejtsd el a rég elkövetett hibáidat és kudarcaidat

Mindannyian követtünk el hibákat és botlottunk meg életünk során. Ki többször, ki kevesebbszer. Egy dolgot azonban jól meg kell jegyeznünk:

Semmivel sem törölhetjük ki ezeket a kudarcokat a múltunkból… ami történt, megtörtént.

Az a hit, miszerint ítélkezhetsz valaki jövőjéről a múltja alapján, nem helytálló és könnyen ebbe a hibába eshetünk, ha nem vagyunk figyelmesek.

Walt Disney igazi vesztesnek számított kudarcai miatt, kirúgták az újságkiadók és első animációs cége is befuccsolt. Steven Spielberget kétszer utasította vissza a Dél-Kaliforniai Egyetem, végül egy alacsony tekintélyű egyetemről ballagott… és lám, ő lett a világ egyik leghíresebb filmrendezője. Említi valaki is a hibáikat, amiket elkövettek? Nem.

4. Felejtsd el a múlt bántalmait

Néha a „nehézség” nem elég kifejező szó arra, amit átéltünk. Bizony elkerülhetetlen, hogy néha komoly fájdalmakat és traumákat élünk át. Hogyha tovább dédelgetjük a múltbeli fájdalmakat és neheztelést, akkor elvágjuk saját magunk előtt a vágyaink beteljesülése felé vezető utat.

A lehúzó, negatív gondolatok elengedése nélkül nem fogjuk tudni üdvözölni a jelen és a jövő lehetőségeit. Elfelejteni ugyan lehetetlen a múltat, de túllépve rajta építhetünk egy gyümölcsöző jövőt.
A nagyszerű, híres színész, Kevin Spacey apja főállású náci volt, akit több ízben vádoltak saját fia molesztálása miatt. A színész minden bizonnyal komoly mentális és érzelmi traumának volt kitéve, aki végül felvette anyja nevét, hogy minden nemű kapcsolatot megszakítson apjával.

5. Próbáld legyőzni a bizonytalanságot

Csakúgy, mint más berögzött elvtől, a bizonytalanságtól is nehéz búcsút inteni. Nehéz, de nem lehetetlen. A bizonytalanság legtöbbször abból ered, hogy tartunk mások véleményétől. De itt újra elmondható, hogy ez nem a mi problémánk, hanem az övék. Az emberek amúgyis túl elfoglaltak saját magukkal és életükkel ahhoz, hogy túl sokat gondolkodjanak rólunk.

Ha elég erősnek és alkalmasnak érzed magad, tele értékekkel, akkor egyszerűen nem tud befolyásolni az, hogy mit gondolnak mások… csak akkor, ha te ezt megengeded.

A bizonytalanság – ahogy a makacsság és hitetlenség is – az elme egy állapota. Járj emelt fővel, higgy magadban és mások is tisztelni fognak.

6. Ne légy féltékeny és neheztelő

Ki ne lett volna már féltékeny vagy ellenséges? Igen, ezek emberi érzések. Olyan érzések, amelyek lehúznak és felemésztik energiánkat. Ésszerűtlen, terméketlen gondolatok, amelyek semmi pozitívumot nem hoznak életünkbe. Ez különösen igaz akkor, amikor valamit bármi áron szeretnénk elérni. Mások sikere miatt neheztelni a saját gyengeségünket bizonyítja, emellett pedig hatástalan. Vagyis nem leszünk általa előrébb. Mi több, amit másról gondolunk, az előbb-utóbb visszatér hozzánk.

Ehelyett próbáljuk meg értékelni sikereiket, amit kemény munkával, elhatározással és áldozattal értek el. Inkább tanuljunk tőlük, lássunk bennük motivációt, mintsem negatív gondolatokkal bombázzuk.

Tanulj azoktól, akik önerőből emelkedtek fel, akik soha nem fognak irigykedni, ha valóra váltod álmaidat. Ők az igazi mesterek.

Vedd körbe magad olyanokkal, akik szeretnek, akik motiválnak és bátorítanak téged, akik segítenek elérni céljaidat.

Forrás:filantropikum.com

loading...