Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 apró gyümölcs hatalmas ereje

6 apró gyümölcs hatalmas ereje

Nagyon sok bogyós gyümölcs létezik, de nagyon keveset tudunk gyógyhatásukról. Meg sem gondolnánk, hogy egy apró kis finomság mennyi gyógyító erővel rendelkezik. Összegyűjtöttünk 6 olyan gyümölcsöt, amit egész évben fogyaszthatunk, akár frissen, akár fagyasztva.

 

 

 

1. Áfonya

Az egyik legismertebb bogyó, ami számtalan gyógyhatással rendelkezik. Magas bennük az antociamin, amelyek segítenek csökkenteni a demencia kockázatát. Antioxidánsai a rák ellen hatékonyak, míg rostjai csökkentik az éhség érzetet, közben táplálják a testet és csökkentik a szívbetegség kockázatát.

2. Málna

Ha a rost bevitelt szeretnénk emelni úgy, hogy közben óvjuk alakunkat, akkor a málna az, amire szükségünk van. Elengedhetetlen az egészséges emésztőrendszer működéséhez, és a szívbetegségek megakadályozásához. Uzsonnaként is tökéletes a már említett rosttartalma miatt. Kalóriában alacsony, így bátran fogyasztható.

3. Eper

Az egyik kedvenc, ami annyira ízletes, hogy nehéz neki ellenállni. Piros színe ellenére fogfehérítő hatással rendelkezik. Magas a C-vitamin tartalma, ezáltal erősítik az immunrendszert és segítik megelőzni a betegségeket.

4. Vörös áfonya

Sokan nem is gondolják mennyi gyógyhatása van ennek az apró kis gyümölcsnek. Segítséget nyújtanak a húgyúti fertőzésekkel szemben, segítik az emésztést és csökkentik a vérnyomást. Antioxidánsokban szintén gazdag, melyek segítenek a rák elleni küzdelemben. Javítják a koleszterin szintet.

5. Goji bogyó

Nehéz megtalálni, mivel Kínában őshonos. Több, mint ezer éve használt gyümölcs a népgyógyászatban. Gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és karotioidokban. A kutatások szerint segíti az egészség megőrzését, javítja a hangulatot, az alvást, csökkenti a stresszt és növeli az edzés eredményességét.

6. Szeder

Bármilyen formában hasznos a fogyasztása (joghurt, saláta, turmix, zabpehely, stb. ). Magas C-vitamin tartalma és büszkélkedhet antioxidánsokban. Gazdag ellévsavban, ami olyan tápanyag, amely segít megőrizni a bőr ragyogását és fiatalosságát.

szerző:tudasfaja.com

loading...