Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 természetes módszer, ami hatékonyan gyógyítja az övsömört!

5 természetes módszer, ami hatékonyan gyógyítja az övsömört!

Az övsömör egy vírusos, fájdalmakkal, és viszketéssel együttjáró fertőzés. Leginkább a törzs egyik oldalán jelentkezik a fájdalmas, piros kis hólyagocskákból álló kiütés. A betegség nagyon kellemetlen lehet, és, ha idejében nem kezeljük, akkor különböző komplikációk léphetnek fel.

 

A tünetek jelentkezésekor érdemes felkeresni egy szakembert, hogy szakszerű diagnózisban részesüljünk.

Az alábbi természetes gyógymódok segítségével könnyen hozzásegíthetünk mi magunk is a gyógyuláshoz.

1.Csökkentsük a stresszt

Nagyon könnyű azt mondani, hogy “ne idegeskedj”, viszont, ahelyett, hogy másnak mondanánk, tegyünk rendet az életünkben. Az erős stresszhatás, vagy egy trauma felerősíti az övsömör tüneteit. Próbáljunk lazítani, jógázzunk, meditáljunk.

2.Vegyünk egy hűvös fürdőt

Ne legyen túl hideg, de meleg se. A langyos víz enyhíti a fájdalmat, és a viszketést, nyugtatja a bőrt. Figyeljünk oda arra, hogy miután megtörölköztünk, mossuk ki a törölközőt, hiszen másképp növelhetjük a vírusfertőzés kockázatát.

3.Zabliszt

Tegyünk a fürdővízbe egy fél csészényi zablisztet. Ez nagyon jó hatással van a gyulladt, viszkető bőrre. Áztassunk magunk néhány percig a fürdővízben, majd óvatosan töröljük szárazra a bőrünk.

4.Hideg borogatás
A viszketés, és fájdalom csökkentése érdekében alkalmazzunk hideg borogatást. Vizezzünk be e egy törölközőt, csavarjuk jó ki, majd néhány percig borogassuk az övsömörrel borított részt. Ha megszáradt, vagy felmelegedett, cseréljük újra a vizes borogatást.

5.Tartsuk szárazon a sebet

Erre a célra használjuk szódabikarbónás, vagy kukoricakeményítős hintőport. Fontos, hogy a kis hólyagok ne levezzenek, minél hamarabb száradjanak le.

loading...