Kezdőlap AKTUÁLIS 5 megyére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

5 megyére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Öt megyére is vészjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre az erős széllökések miatt.

Mint írták, kedden főleg a Dunántúl északkeleti részén, illetve a Duna vonalában, Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun és Csongrád megyékben) – a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában – a délkeleti szél több helyen viharossá (60-70 km/órás) fokozódik.

 

Egy-egy helyen 70 km/óra feletti széllökés is lehet. Ez a katasztrófavédelem szerint már emberre, állatra is veszélyes lehet. 

Az északkeleti határvidéken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a déli, délutáni órákban szintén számítani lehet átmenetileg viharossá fokozódó délkeleti szélre.


Délutánra egyébként már az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, csak északkeleten csökken átmenetileg a felhőzet, egyre többfelé lehet eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18, északkeleten 20 és 22 fok között alakul. Késő este többnyire 11 fok köré, északkeleten 16 fokig hűl le a levegő.

Éjszaka északkeleten csökken, az éjszaka második felétől délnyugaton megnövekszik a felhőzet, közte közepesen és gyengén felhős területek egyaránt lesznek. Északkeleten helyenként zápor, hajnaltájt délnyugaton eső már lehet.

Kedden délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé alakul ki eső, záporeső, de északkeleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és az északkeleti csücsökben csak kis eséllyel lehet csapadék. A keleti, délkeleti szél többfelé megerősödik, éjszaka és kedden néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 13 és 18, északkeleten 20 és 22 fok között alakul.

loading...