Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 étel, amit tilos enni, ha izom- vagy izületi gyulladásban szenvedünk

5 étel, amit tilos enni, ha izom- vagy izületi gyulladásban szenvedünk

MEGOSZTÁS

Mindannyian tudjuk, hogy azok az emberek, akik valamilyen rendszeres fájdalomban vagy betegségben szenvednek az orvosok bizonyos ételek és italok fogyasztását tiltják.

 

 

 

 

 

 

Rengeteg ember küzd világszerte izom- vagy izületi gyulladásban, ezek a betegek pedig kevésbé tudják, hogy bizonyos ételekkel és italokkal még rontanak az állapotukon. Lássunk 5 olyan dolgot, amit ilyen betegség esetében ajánlott kerülni!

1. Cukor

Az egyik legkárosabb élelmiszer az ízületeknek és az izomfájdalomnak. Semmi sem tesz több kárt az emésztőrendszerben, mint a cukor. Orvosok ezrei értenek egyet abban a tényben, hogy krónikus gyulladás indul útnak  bélben, amely leggyakrabban az immunrendszert támadja meg.

2. Alkohol

Alkalmanként egy pohár bor elfogyasztása még egészségünkre is válhat, de fontos a mértékletesség. Ne feledjük, hogy a túlzott alkohol fogyasztás károsítja a bélflórát és lelassítja a szervezet méregtelenítési folyamatait. Az alkohol szerepel a legelső helyen a legártalmasabb italok listáján.

5 tilos étel

3. Gabona

Bár a gabonaféléket tartják az egyik legegészségesebb élelmiszernek a világon, mégsem ajánlják a fogyasztását abban az esetben, ha valamilyen gyulladásos megbetegedésben szenvedünk. Bizonyos fajtájuk gátolja a szervezet azon képességét, hogy elnyelje a kalciumot, magnéziumot és más alapvető ásványi anyagokat.

4. Finomított olajok

Ma már nagyon sok olaj genetikailag módosított és nincs jó hatással a szervezetre és az egészségre. Emiatt az első 5 élelmiszer között szerepel, amelyet nem szabad fogyasztani megbetegedések esetén, főleg, ha azok izom- és izületi eredetűek. Javasoljuk a bio és a természetes eredetű olajok használatát.

5. Tejtermékek

A legújabb vizsgálatok azt igazolják, hogy ma már egyre több ember laktóz érzékeny és ezzel sokan nincsenek is tisztában. A pasztőrözés befolyásolja tej molekuláris szerkezetét, emiatt képes zavarokat okozni a gyomorban. Ha a szerveztünk gyulladásban él, akkor pedig a gyomorra különösen nagy figyelmet kell fordítani, mert innen nyeri a test a tápanyagot.

Szerző: tudasfaja.com 

loading...