Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 4 szu­per gya­kor­lat, és soha nem kell a megereszkedett mellel küzdened!

4 szu­per gya­kor­lat, és soha nem kell a megereszkedett mellel küzdened!

Ha te is félsz attól, hogy az idő múlásával megereszkedik a melled, vagy már egy ideje ebben a cipőben jársz, akkor megmutatjuk mit kell tenned!

A mell megereszkedésének több oka is lehet, a hirtelen súlyváltozás, vagy a szülés utáni szoptatás időszaka alatt csökken leginkább a mell feszessége. De lehet alkati tulajdonság is.
A mell kötőszövete nehezen viseli az olyan fizikai hatást, mint a szoptatás, ezért ennek meg is van a látszatja, akár striák formájában is. A legtöbb nő ilyenkor kezdd el jobban odafigyelni a mellfeszesítésre.
A legjobb befektetés a mellizom erősítő torna, ezért erre rá kell szánnunk magunkat, ha feszes mellet szeretnénk, de megéri az áldozatot.

A push-up melltartók sokat tudnak segíteni a melled formáján, de ahhoz, hogy minél később szorulj rá a használatukra, érdemes ezt a négy alapgyakorlatot elsajátítanod.

A mellizom edzés az egész nagy mellizmot megmozgatja.Nincs lehetőséged csak az alsó vagy csak az oldalsó szakaszra erősíteni, hiszen akármilyen gyakorlatot végzel, melled minden izma dolgozik.

A gyakorlatokat mindig 10-es sorozatokban végezd, és 2-szer ismételd meg az egész kört. Később, ha már elég erős lesz a mellizmod, emeld a sorozatszámot.

Fontos, hogy egyes gyakorlatoknál súlyzót is használj. Ha nincs otthon kézi súlyzód, nyugodtan tölts meg egy félliteres palackot vízzel és azzal eddz.

1. Kitolás

620x0

Hanyatt fekvésben a két kezedben lévő súlyzókat told magad előtt egyenesen fel, majd vállszélességben engedd le a könyököd. Praktikus a hátad alá tenni egy feltekert jógamatracot, vagy plédet. hogy ne üsd be a könyököd.

2. Fekvőtámasz

620x0-1

Ereszkedj le a talajra, fekvőtámasz pozíció. Vállszélességben kéztámasz, mindkét kar nyújtva – ez a kiinduló pont. Könyökhajlítással engedd le testsúlyodat a talajhoz, majd nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe.

Ne keseredj, ha nem tudod azonnal szabályosan megcsinálni, hidd el előbb vagy utóbb sikerülni fog.

Kezdetben érdemes kitartanod a fekvőtámaszt 60-90 másodpercig és csak később csinálj sorozatokat.

3. Fekve nyomás

620x0-2

Helyezkedj el a talajon, hátadat stabilan támaszd ki – legjobb, ha egy padra fekszel. Ez azért fontos, hogy válladhoz képest lejjebb engedhesd a súlyzókat. Mindig kinyújtott karral, fentről indítsd a mozdulatot, engedd le mélyen a súlyt, majd nyomd vissza a fejed fölé.

Hagyományosan padon végezzük ezt a gyakorlatot, de a pad hiánya nem ok arra, hogy ne eddz így. Gondold végig, hogy mivel tudnád megtámasztani a hátad. Ha fittball nem is, de egy kisszék vagy fotel biztos akad otthon.

4. Tárogatás

620x0-3

Támaszd a hátad egy fitlabdára vagy más alkalmas tárgyra. Mindkét kezedben súlyzóval mellső középtartás. Tárd szét a két karod, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe. Ezt a gyakorlatot nyugodtan végezd a földön, de ügyelj arra, hogy ne nyújtsd túl a kezed.

Legalább egy hónapig kitartóan kell végezned a gyakorlatokat ahhoz,  hogy látható eredményt érj el!

Forrás:ripost.hu

loading...