Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 élelmiszer, ami megakadályozza a mellrákot és a nők többsége mégsem fogyasztja!

4 élelmiszer, ami megakadályozza a mellrákot és a nők többsége mégsem fogyasztja!

Szakemberek szerint az étkezésünk, és a betegségeink kialakulása között szoros összefüggés van. Az, hogy hogyan reagál a szervezetünk bizonyos élelmiszerekre, a hormonoktól is függ.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vitaminokat, és ásványi anyagokat juttatunk, vagy nem juttatunk be a szervezetünkben.

A szelén például szabályozza a termékenységet, hatással van az ösztrogén termelődésre, és a mellrák elleni küzdelemben is fontos szerepe lehet.

A szükséges napi mennyiség, amit a szelénből be kell juttatnunk a szervezetünkbe, az 55 mikrogramm lenne. A legnagyobb mennyiségben a tonhalban, a gombában, a marhahúsban, és a sajtban található szelén. A mellrák megelőzése érdekében ezt a négy élelmiszert mindenképp fontos beiktatnunk az étrendünkbe.
A tonhal az egyik legjobb választás lehet, hiszen egy adag tonhal fedezi a napi szükséges szelénmennyiséget. Ezenkívül a tonhal nagyobb mennyiségben B6-és B3 vitamint is tartalmaz.
A marhahúst egyáltalán nem kell kizárni az étrendből, hetente egyszer ajánlott fogyasztani. Sok benne a vas, a B-vitamin, és a szelén. 200 gramm marhahús 43 mikrogramm szelént tartalmaz.
A gomba egy nagyon értékes élelmiszer, a vegetáriánusok számára az egyik legjobb fehérjeforrás. 150 gramm gombában 27 mikrogramm szelén található, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani.
A tehéntúró a másik nagyon fontos táplálék, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztani. Nagyon sok egészséges zsírt, és kalciumot, és 11 mikrogramm szelént is tartalmaz.
Az egészségünk megőrzése érdekében figyeljünk oda a táplálkozásunkra, ha lehet fogyasszunk minél több zöldséget, és gyümölcsöt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...