Kezdőlap AKTUÁLIS 4 dolog a háztartásodban, amit sokkal gyakrabban kellene tisztítanod!

4 dolog a háztartásodban, amit sokkal gyakrabban kellene tisztítanod!

Nagyon sok dolog van, amit napi szinten használunk, mégsem szoktuk őket rendszeresen tisztítani vagy talán soha. Ha megfeledkezel egyes részletekről a környezetedben, azzal az egészségedet is veszélyeztetheted.

Olvass tovább és tudd meg, hogy melyek azok a tárgyak az otthonodban, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek.

Fogkefe

Naponta legalább kétszer használjuk őket (jobb esetben) és bár nem látszik, számos baktérium telepszik meg rajtuk a sörtékre került ételmaradványoknak, részecskéknek köszönhetően, amit talán szintén nem látunk.

Forró vízzel és fogkrémmel mosd át rendszeresen és a nyelet is tisztítsd meg szivaccsal. Estére tedd bele ázni szájvízbe, majd reggel, használat előtt öblítsd át alaposan.

Fésű, hajkefe

Az egészséges, tiszta haj érdekében hetente legalább egyszer meg kellene tisztítani őket. A napi szennyeződés és elhalt hámsejtek ugyanis rajtuk landolnak és az magától nem fog eltűnni. Gondolj bele, hogy a frissen mosott hajadat is azzal fésülöd át, amivel előzőleg a koszosat.

Távolítsd el a hajszálakat. 4 pohár forró vízben keverj el jó alaposan 4 evőkanál sampont és tedd bele a fésűt, kefét egy éjszakára. Reggel keféld át egy erre a célra szánt fogkefével, majd öblítsd le alaposan.

Telefon

Már el sem tudod képzelni az életed nélküle, igaz? Ez az az eszköz, amit talán a leggyakrabban használunk és állandóan a közelükben van, éppen ezért tökéletes forrása baktériumoknak és vírusoknak is. A fertőzések megelőzése érdekében tisztítsd rendszeresen.

Fogj egy mikroszálas ruhát, cseppents rá pár cseppet egy alkohol alapú tisztító oldatból és töröld át vele alaposan a mobilodat.

Ágynemű

Ideális esetben hetente le kellene cserélni, még ha tisztán is szállunk az ágyba, mert az elhalt hámsejtek, az izzadság és egyéb testnedvek a baktériumoknak remek táptalajt szolgáltatnak.

Mosásánál használj fertőtlenítő oldatot is az öblítéshez. Nem csak az tisztításra, de a tárolásra is fordíts gondot. Elkülönítve érdemes tárolni őket a többi textíliától.

tudasfaja.com

loading...