Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 árulkodó jel, mely a szervezetben jelenlevő gyulladást jelezheti

4 árulkodó jel, mely a szervezetben jelenlevő gyulladást jelezheti

MEGOSZTÁS

Már egy ideje nem érzed túl jól magad, úgy tűnik megváltozott az egész szervezeted, mintha nem is önmagad lennél vagy esetleg indokolatlan súlygyarapodással küzdesz? Lehetséges, hogy egy makacs gyulladás rejtőzködik valahol a szervezetedben. Ha az alábbi tünetek közül valamelyikre ráismersz, érdemes orvoshoz fordulni.

 

 

 

Kényszeres evés

Egyfolytában a nassoláson jár az eszed, és egyik zacskó édességet a másik után ennéd, még akkor is, ha már úgy érzed egy falat sem fér több beléd. A transzzsírokban és finomított cukrokban ételek, hajlamosak arra, hogy megállíthatatlan reakciót váltsanak ki, vagyis a nassolnivalók vonzzák egymást, úgy érzed sosem elég. Mivel a máj nem tudja kellőképpen feldolgozni ezeket az élelmiszereket, a méreganyagok felgyülemlése következtében gyulladás alakulhat ki. Ajánlatos az egészségtelen zsírokat egészségesekre lecserélni, ilyen például az omega3 zsírsav. Nassoljunk inkább magvakat, dióféléket.

2. Súlygyarapodás

A kényszerevés következtében nem csak gyulladás alakul ki hanem úgynevezett inzulinrezisztenica lépik fel. A sejtek nem reagálnak jól az inzulintermelésre, és túl magas lesz a vércukorszint. A cukorbetegek általában idővel mind elhíznak. Ami ennél is rosszabb, hogy a túlsúly által megnövekedik a zsírsejtek száma, és gyulladás alakulhat ki. Minél több zsír van a szervezetben, annál nagyobb az esélye a gyulladás kialakulásának. Ajánlatos kurkumin tartalmú élelmiszereket fogyasztani, hiszen ez csökkenti a gyulladást, és a túlsúlytól is megszabadít.

inflamatie

3. Gyulladt pattanások

A stressz, a hormonális egyensúly felbomlása, az inzuliszint emelkedése általában pattanásokat okozhatnak. De vannak bizonyos élelmiszerek is, melyek pattanásokat eredményeznek. A glutén, laktóz, élesztő és tojás tartalmú ételeket éredemes mellőzni egy ideig, hogy kiderüljön, mi is a probléma valódi oka. Ajánlatos a tesztoszteronszint normális működése érdekében minél több áfonyát, sütőtököt, sárgabarackot, sárgarépát és lenmagot fogyasztani.

4. Depresszió

Kutatások alapján bizonyított tény, hogy szoros összefüggés van a depresszió és a krónikus gyulladások kialakulása között. A gyulladás során egy olyan vegyi anyag keletkezik a szervezetben, mely depressziót válthat ki. A szakemberek azt tanácsolják, hogy érdemes depresszió esetén rendszeresen sportolni, ez csökkenti a citokin szintet, és megszűnik a gyulladás is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...