Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK 3 módszer kukorica grillezésre, amitől mindenki megnyalja a 10 ujját!

3 módszer kukorica grillezésre, amitől mindenki megnyalja a 10 ujját!

Bár nálunk még nem örvend olyan nagy népszerűségnek, a grillezett kukorica készítése nagyon egyszerű, nem telik sok időbe és határozottan feldobja a kerti partin felszolgált menüt. Semmilyen extra speciális hozzávalót nem kell beszerezned.

Ahhoz, hogy igazán finomat tudj készíteni, jó forrásból beszerzett csemegekukoricára lesz szükséged. Három módszert fogunk bemutatni. Mindnek van előnye és hátránya is. Lássuk!

#1 Módszer: Héjában

Helyezd a kukoricát héjastól, úgy ahogy van közvetlenül a forró szénre, vagy a grillrácsra. Addig hagyd így, amíg teljesen meg nem puhul belül (kb. 15 perc). Időnként forgasd meg.

A héjában teljesen meg tud párolódni és egy finom, puha, mondhatni szaftos kukoricát kapunk végeredményül. Ha trükközni akarunk, akkor kiszedve a héj alatti szálakat, bekenhetjük egy kevés natúr vagy fűszerezett vajjal is. Hátránya az, hogy eléggé koszolós, viszont nem kell piszmogni az előkészületekkel.

#2 Módszer: Fóliába csomagolva

Hasonlóan szaftos, puha kukoricát kapunk végeredményként, viszont nem kell utólag a héjjal bíbelődni.

Meg kell hámozni a kukoricát teljesen és be kell csomagolni alufóliába. Ha trükkösek akarunk lenni, itt is be lehet kenni a kukoricát natúr vagy fűszeres vajjal, hogy a fólia alatt abban tudjon párolódni. Isteni lesz az eredmény!

Nagyjából 15 perc kell neki, hogy elkészüljön. Időnként meg kell forgatni.

Ezért előnyös ez a módszer, mert ha egyszerre akarjuk felszolgálni és többen vagyunk, akkor a fóliában hosszabb ideig is szaftos és meleg marad a kukorica. A csomagolást könnyű leszedni és már lehet is csemegézni.

#3 Módszer: Csupaszon

Ennek a módszernek az a szépsége, hogy a kukorica itt kissé megbarnul, karamellizálódik és valóban grillezett lesz a maga jellegzetes, ínycsiklandó ízvilágával.

Ekkor teljesen meg kell hámozni a kukoricát. Ha néhány szál rajta marad, az sem baj, mert úgyis lesül róla. Tedd rá a grill rácsra úgy, ahogy van. Időnként forgasd meg, figyelj oda rá, hogy ne égjen szénné. Nagyjából 10 perc alatt készen is lesz.

Ezután azonnal szervírozd sóval, natúr vagy fűszeres vajjal.

Előnye, hogy gyorsan és könnyedén, sok koszolás nélkül készíthető és fogyasztható, viszont nagyon oda kell rá figyelni és nem lehet egyszerre felszolgálni, mert idővel kihűl.

tudasfaja.com

loading...