Kezdőlap AKTUÁLIS 11 trükk a Reszkessetek betörőkben, amit nem vettél észre! Idén másképp nézed,...

11 trükk a Reszkessetek betörőkben, amit nem vettél észre! Idén másképp nézed, ha ezt elolvasod!

Idén sem marad el a Reszkessetek betörők, mert nincs karácsony Kevin nélkül! Most viszont nézd teljesen más szemmel!

 

Észrevetted az alábbi trükköket a filmben? Biztosan nem, pedig ha egy kicsit jobban megfigyeled ezeket a dolgokat te is láthatod, hogy nem minden az a filmben, aminek látszik!

1. Amikor Kevin az emelet feléről, a lépcsőfordulóból csúszik le szánkóval az a célja, hogy nagy lendülettel csusszanjon ki a nyitott ajtón. A filmben ez a terve sikerül is, azonban ha fentről ránézel a menetirányra, jól látható, hogy ebből a szögből egyenesen a falnak kellene ütköznie.

2. A legtöbb filmben kaszkadőrt alkalmaznak bizonyos jelenetek felvételéhez. Kevint Larry Nicholas pótolta, aki akkor volt 30 éves, a jelenetekben viszont egy átlagos 9 éves kisfiúnak felel meg.
3. Ebben a jelenetben a betörők majdnem elgázolják Kevint. Veszélyes lett volna centizgetni a majdnem gázolást, így ezt úgy oldották meg, hogy a képsorokat visszafelé rögzítették, amiről Kevin sáljának furcsa mozgása árulkodik.

4. A filmben megjelenik John Candy, a tehetséges polkazenész, aki bandájával felveszi Kevin anyukáját, hogy hazavihesse bajba jutott fiához. Azokat a jeleneteket, amelyekben John megjelenik, nem egészen huszonhárom óra alatt rögzítették. Reggel 7-kor kezdték a munkát, a férfi másnap reggel 6-kor végzett. Ez óriási teljesítmény filmes berkekben. A színész egyébként 1994-ben, szívrohamban hunyt el.

5. A karácsonyi havazás nagy fejtörést okozott a film rendezőinek, az időjárás ugyanis nem nekik kedvezett. Ezért úgy oldották meg a problémát, hogy hó helyett burgonyaszirom hullott, amiből természetesen semmi nem volt észrevehető.

6. Ebben a jelenetben Joe Pesci, azaz Harry azzal fenyegeti Kevint, hogy leharapja az ujját. A forgatás alatt azonban olyannyira jól sikerült a felvétel, hogy Macaulay Culkin a mai napig viseli ennek nyomait.

7. Amikor Kevin megtalálja bátyja, Buzz barátnője fotóját, elszörnyed a rondaságán. A film rendezői azonban senkit nem akartak ilyen kellemetlen helyzetbe hozni, hogy valakinek kiemeljék a rondaságát, ezért a képen egy lánnyá sminkelt fiú látható.

8. Megjelenése után a film tizenkét héten át vezette a nézettségi listákat. Mindezt úgy, hogy csak 18 millió dollár volt a költségvetése. Trükkökre ebből nem nagyon futotta. Egy lelkes fiatalember viszont aprópénzért, édesanyja pincéjében varázsolta oda Kevin köré a családtagjait, amikor épp elmélkedett. Sőt,a puskagolyót is ő festette rá a filmkockákra, egyesével.

9. A képen látható jelenetben Daniel Stern, azaz Marv arcára kevin egy madárpókot tesz, mire ő egy hatalmasat visít. A valóságban néma volt ekkor, ugyanis ha valóban elordította volna magát, ahogy az a filmben is megtörtént, a pók megcsípte volna. A hangot felvették és később rögzítették csak.

10. Szállóige lett annak a filmnek minden mondata, amit Kevin néz a filmben. A film azonban nem létezik, kifejezetten a Reszkessetek betörők miatt forgatták le ezt a néhány jelenetet.

11. Marv Kevin csínytevései miatt mezítláb lép be a lakásba az ablakon át, ami után azonnal az üveg díszekbe lép. A valóságban azonban ezek a díszek cukorkából készültek, hogy ne vágják szét a lábát.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...