Kezdőlap AKTUÁLIS 11 tévhit a napfényvédőkkel kapcsolatban, ami még mindig nem kopott ki

11 tévhit a napfényvédőkkel kapcsolatban, ami még mindig nem kopott ki

Sokan imádjuk a napot és amikor a nyárral együtt megjelennek az első igazán meleget adó napsugarak, akkor a legtöbben már rohanunk is egy kellemes vízpartra. Nem számít, hogy mennyire vagyunk barnák és mennyire esik jól a nap melege egy valamivel tisztában kell lennünk. A napsugarak nagyon károsak tudnak lenni az emberi bőrre és ezt nem mindenki veszi elég komolyan, majd a bőrrák felbukkanásánál meglepődik.

Azok, akik mégis tisztában vannak a veszélyekkel és rendszeresen használnak napvédőket, nagy valószínűséggel még mindig nem használják őket megfelelően. Nem csak arra kell odafigyelni, hogy a napvédőt helyesen vigyük fel, hanem számos más dologra is. Eláruljuk, hogy melyek azok az általános tévhitek, amelyek még mindig a köztudatban forognak.

# 1. Minél magasabb a faktorszám, annál jobb

Az 50% feletti faktorszám jelölés puszta marketing. A legmagasabb védelmet az 50%-sal lehet elérni, a többi kamu.

# 2. A felvitel

Sokan már csak akkor veszik elő a naptejet, amikor kifelé tartanak a strandra vagy csak a strandon. Minden egyes alkalommal, amikor kilépsz a házból, már be kell, hogy legyél kenve, csak így tudod védeni magad 100%-osan.

# 3. Lejárat

Ha azt hiszed, hogy a fényvédőd mindaddig jó lesz, amíg van benne, esetleg a lejárat dátumát veszed alapul, akkor tévedsz. Minél többet van kitéve napsugárzásnak, annál jobban veszít a hatékonyságából.

# 4. Barna bőr

Nem számít, hogy mennyire barna vagy már, vagy mennyire sötét a bőröd, akkor is kell használnod naptejet.

# 5. Smink

Nem minden smink termékben van napvédő faktor, de még akkor is, ha a csomagoláson szerepel, jobb, ha tudod, hogy csak a krémes állagúak tartalmazhatnak. A többi puszta marketing.

# 6. A 30-as faktorszám kétszer jobb, mint a 15-ös

Ez nem így működik.

# 7. Fedetlen terület

A legtöbben csak a fedetlen területeket kenik le, miközben a többi rész védtelenül marad. Hidd el, hogy szükséges a lábujjad hegyétől egészen a fejed búbjáig mindenhol bekenned magad.

# 8. Vízálló fényvédő

Minden egyes alkalommal, amikor kijössz a vízből, újra le kell kenned magad, legyen az vízálló vagy sem.

Itt szeretnénk megjegyezni azt is, hogy ha a vízben póló van rajtad, attól még ugyanúgy leéghetsz a vizes póló alatt is. A vizes ruhák nem védenek meg a leéégéstől.

# 9. Testre való fényvédő

Az a helyzet, hogy külön van testre és arcra is fényvédő, ezért a testre valót nem ajánlott az arcra is felvinni. Ahhoz egy külön arra célra kifejlesztettre lesz szükséged.

# 10. Ajkak

Hiszed vagy sem, az ajkak hámjának is szüksége van védelemre. Ehhez szerezz be egy napfényvédő ajakbalzsamot.

# 11. A hely

Az a hely is nagyban befolyásolja a napfényvédelmet, ahol éppen tartózkodsz. Az egyenlítőhöz közelebb más szögben éri a földet a napsugárzás, ezért fontos, hogy legyen külön otthoni és vakációs naptejed is.

tudasfaja.com

loading...