Kezdőlap AKTUÁLIS 10 fontos tény, melyet tudnunk kell az öntöttvas edényekről

10 fontos tény, melyet tudnunk kell az öntöttvas edényekről

Mennyivel finomabbra készül a sült krumpli nagyanyáink öntöttvas lábosában. Aki kóstolta már egyszer, többé soha nem készíti majd más lábasban. Megmutatjuk, hogy mit kell tudni az öntöttvas edényekről.

 

 

 

 

 

1. Pozitív egészségügyi hatása van, hiszen minden főzéskor felszabadul egy kis vas az edényből, átjárja az ételt, és ez bejut a szervezetünkbe. A folyamat hangsúlyozottabb a vasas élelmiszerek, mint például a paradicsom esetében.

2. Teljesen biztonságos a használata, hiszen nem tartalmaz toxikus anyagokat.

3. Ízletesebbek lesznek benne az ételek. Sokkal kevesebb olajat kell használni, és így anélkül, hogy odaégne az étel, egy kellemes ízletes kéreg képződik rá.

öntöttvas edények tudnivalók

4. Tartós. Ha megfelelően gondját viseljük az öntöttvas edénynek, egy életen át kitart.

5. Költségtakarékos. Egy öntöttvas edény sokkal olcsóbb, mint más divatedény, és ráadásul az unokáink is örökölhetik olyan tartós.

6. Könnyen tisztítható. Nem szükséges hozzá mosogatószer sem, elegendő, ha egy erős szivaccsal és meleg vízzel átdörzsöljük.

7. Közel 2500 éve használják az öntöttvas edényt. Kínában i.e a 4. században, Amerikában pedig a 18. században kezdték használni.

8. Nem ég oda az étel, ha megfelelően előkészítjük és fűszerezzük. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy a korábbi főzések alkalmával használt olaj egy védőréteget képez.

9. Kicsit később melegszik fel, mint például egy teflon edény, de utána egyenletesen oszlik el benne a hő, és jobban tartja.

10. Kályhán, sütőben, de grillen is használható. Ellenáll bármilyen nagy melegnek, anélkül, hogy megváltoztatná formáját.

Szerző: tudasfaja.com

loading...