Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 dolog az almaecetről, amit feltétlenül tudnod kell, mielőtt használni kezdenéd!

10 dolog az almaecetről, amit feltétlenül tudnod kell, mielőtt használni kezdenéd!

Bár sokan elég gyakran használnak almaecetet akár a konyhában, akár a háztartásban, még így sem vannak tisztában az emberek pontosan azzal, hogy milyen hatással is rendelkezik pontosan!

1. Ízszabályzó

Ezt azért jó tudni, mert ha egy levesbe például túl sok borsot tettünk, akkor egy kiskanál almaecet semlegesíti a bors erős, csípős ízét.

2. Visszaadja a fabútorzat eredeti fényét

Egy kisebb szórófejes üvegbe keverjünk el 8 rész vizet 1 rész almaecettel, majd pár csepp olívaolajat is adjunk hozzá. Ezzel fújjuk be a bútorokat, majd egy papírtörlővel töröljük le a felületet.

3. Eltávolítja a zsírfoltokat

Egy szórófejes flakonba keverjünk össze 1 rész vizet 1 rész almaecettel, majd fújjuk be a zsíros felületet és töröljük tisztára.

4. Gyomirtó

Az almaecet segít abban is, hogy megszabaduljunk a kertünkben növekvő gyomoktól. Két rész vízhez adjunk hozzá egy rész almaecetet, töltsük bele egy szórófejes flakonba, majd ezzel fújjuk le a gyomokat.

5. Elmulasztja a csuklást

Egy kockacukrot mártsunk bele egy kevés almaecetbe, majd hamar rágjuk össze, és nyeljük le. A csuklás szinte azonnal megszűnik.

6. Növeli a vágott virágok élettartamát

Egy liter vízbe tegyünk 2 evőkanál almaecetet, töltsük át a vázába, majd a virágok szárából vágjunk ki egy keveset, és helyezzük bele a szálakat az ecetes vízbe. Ennek hatására a virágaink tovább maradnak frissek.

7. Remekül tisztán tarthatjuk az üveg, műanyag és króm felületeket

Egy szórófejes flakonba 1-1 arányba keverjünk össze vizet és almaecetet, majd fújjuk be az említett felületeket is, és egy tiszta ronggyal töröljük szárazra.

8. Megszabadít a kellemetlen szagoktól

Ha azt akarjuk, hogy a hűtőnk friss és üde illatot árasszon, egy kevés almaecetet töltsünk egy tiszta szivacsra, majd azzal mossuk át a hűtőnket.

9. Megszabadulhatunk a rozsdától

A rozsdás tárgyakat tegyük bele forró almaecetbe, majd pár perc múlva vegyük ki és öblítsük le vízzel.

10. Megszabadít a vízkőtől

Fele-fele arányba keverjünk össze almaecetet és vizet, majd töltsük bele a kávéfőzőbe és főzzük ki, hogy a lerakódott vízkő feloldódjon.

Forrás

loading...