Kezdőlap EZOTÉRIA 10 dolog, amit csak egy igazán erős anyától tanul meg az ember!

10 dolog, amit csak egy igazán erős anyától tanul meg az ember!

Egy édesanya csak egy ideig lehet teljesen gyermeke mellett, utána el kell engednie. A szívében azonban mindig ott lesz az elválaszthatatlan kapcsolat.

“A legtágasabb és legbiztonságosabb hely egy anya lelkében van.” – Irina Binder.

Nézzük csak, mik azok a dolgok, amelyet csak egy erős anyától tanulhat az ember,

1. Megtanulsz igazán erősnek lenni

Nincs szükséged egy férfira sem, hogy megmentsen, hogy vigyázzon rád, mert te tudsz vigyázni magadra. Megtanulod azt, hogy miként kell szép életet élni, anélkül, hogy ebben osztoznod kellene valakivel. Megtanulod, hogy hogyan lehetnek gyerekeid, hogyan kell a lakást fenntartani, ételt készíteni, gyereket nevelni, és virágzó karriert építeni. Röviden, megtanulsz szupernőnek lenni.

2. Megtanulod, hogy mit jelent a feltétel nélküli szeretet

Számtalanszor láttad édesanyádat, hogy feláldozza a szabadidejét, az egészségét miattad, és a testvéreid miatt. És közben nem panaszkodik, nem sír. Egy szóval sem mondta, hogy mekkora és mennyi áldozatot kellett hoznia értetek. Mindig mosoly ült az arcán, és boldog volt. Ezzel pedig megtanított a feltétel nélküli szeretetre.

3. Megtanít szeretni

Képes leszel tovább lépni, képes leszel megszabadulni azoktól a helyzetektől, emberektől, akik lehúznak. Akkor is bízni fogsz magadban, mikor mindenki kételkedik benned. Megtanulod azt, hogy a hibáid, a kudarcaid nem jelentik a világ végét, a lényeg, hogy hogyan tudsz átlépni ezeken a nehézségeken.

4. Megtanulsz erősnek, ugyanakkor érzékenynek lenni

Az erős anyák sokszor érzékenyek is, nem tudják leplezni azt, ha valami rosszul esik nekik. Néha csendben sírnak melletted, máskor meg egész éjjel ott virrasztanak az ágyadnál, ha meg vagy fázva. Vannak éjszakák, amikor nem tudják lehunyni a szemüket, mert aggódnak érted.

5. Megtanulod, hogy nőnek lenni nem könnyű

Megtanulod, hogy a véleményedet, mondandódat nem mindig veszik komolyan, de azt is megtanulod édesanyádtól, hogy miként tudod elérni, hogy rád figyeljenek az emberek, hogy meghallgassanak.

6. Megtanulod, hogy soha ne néz vissza a múltba

Egy erős anya sosem gondolkodik el azon, hogy: “Mi lett volna, ha…”. Ő nem foglalkozik ezzel, és a múlttal sem, csak megy előre, meggyőződése szerint. Türelmesen a jelenre összpontosít, és azokkal a dolgokkal foglalkozik, amelyek a családja számára fontosak.

7. Megtanulod a türelem és a hit fontosságát

Megtanulod, hogy mikét higgyél magadban, hogyan kell egyedül boldogulnod az életben. Hinned kell abban, ami igazán foglalkoztat, és türelmesnek kell lenned.

8. Megtanulod, hogy miként kell megteremtened a saját boldogságodat

Még a nehéznek tűnő élethelyzetekben is meg tudod találni a boldogságot. Édesanyád ezt meg tudja tanítani neked: csak nézz rá, és máris ott a válasz.

9. Megtanulod, hogy ő többet tud a szerelemről, mint te

Igen, egy anya tudja, hogy miről beszél, ha a szerelemről van szó. Sosem akar téged szenvedni látni, összetört szívvel. Higgy benne, ő tudja miről beszél, és neki mindig igaza van.

10. Megtanulod, hogy hogyan lehetsz jó anya

Egy olyan nő nevelt fel, aki tudta, hogy hogyan kell a gyerekekkel bánni, hogy kell őket feltétel nélkül szeretni. Ha egy ilyen anya nevelt fel, akkor te is szuper édesanya leszel.

Forrás

loading...