Kezdőlap AKTUÁLIS 1 perce jött a hír: meghalt egy 37 éves férfi koronavírusban –...

1 perce jött a hír: meghalt egy 37 éves férfi koronavírusban – ebben a betegségben szenvedett!

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet.

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása Mától Budapesten is megnyithatnak az éttermek, a vendéglátóhelyek és már látogathatóak a szabadtéri kulturális és sport rendezvények.

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot.

A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést.

Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.

A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyezet után is  fenn kell tartani.

Az alábbi táblázatban tisztán látható, hogy a mára elhunyt, 37 éves férfi mentális retardációban, Little-kórban szenvedett.

loading...