Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ November 14-én elképesztő égi jelenség lesz, az évszázad leglátványosabb Szuperholdja közeleg!

November 14-én elképesztő égi jelenség lesz, az évszázad leglátványosabb Szuperholdja közeleg!

MEGOSZTÁS
Hirdetés

November 1-én érdemes mindenkinek az égboltot figyelnie, ugyanis egy nagy égi jelenség közeleg erre a napra, az évszázad leglátványosabb Szuperholdját láthatjuk.

Szuperholdnak nevezi a köznyelv, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.

A kifejezést egy asztrológus találta ki 1979-ben, de a csillagászok nem használják, mert nincs csillagászati jelentősége a holdtölte és a földközelség egybeesésének.

Az emberek évezredek óta aggodalommal figyelték a természet, benne saját testük változásait, keresték az okokat, összefüggéseket például a betegségek jelentkezése és a csillagászati, az időjárási, a légköri változások között. Így például a népi orvoslás a Hold ciklusa és az egyes testi-lelki állapotokban bekövetkező változások között ok-okozati kapcsolatot feltételezett.

Bár a nyugati, modern orvostudomány ezeket az összefüggéseket elveti, és kutatásokkal sem sikerült igazolni, a köztudatban ma is szilárdan tartja magát a hiedelem, hogy a Hold vonzása, sugárzása, a látható holdciklus egyes szakaszai bizony, hatással lehetnek egészségünkre is.

November 14-én  a Holdat olyan fényesnek és nagynak láthatod, mint utoljára 1948 januárjában volt! Ez lesz az XXI. század leglátványosabb szuperholdja!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...