Kezdőlap EGÉSZSÉG Nehezen tudsz elaludni, alvászavarod van? Meg fogsz lepődni milyen betegség áll a...

Nehezen tudsz elaludni, alvászavarod van? Meg fogsz lepődni milyen betegség áll a háttérben!

Sajnos a mai rohanó világban elég kevés ember tudja elmondani magáról, hogy jól alszik. Ha ez rád is vonatkozik és az éjszaka folyamán többször felébredsz, akkor tudnod kell róla, hogy milyen betegség áll a háttérben!

 

 

 

 

1. Depresszió

Az alvázavarokat a legtöbb ember a stresszre a rossz hangulatra fogja, azonban a helyzet épp az ellenkezője: a depresszió miatt nem alszunk nyugodtan.

2. Cukorbetegség

Az ingadozó vércukorszint és az éjszakai izzadás rosszul alvást eredményez, ez a cukorbetegség egyik figyelmeztető előjele.

3. Savas reflux

Azok akik ebben a betegségben szenvednek, egy éjszaka akár 3-4 alkalommal is felébredhetnek savas érzés miatt. Ahhoz, hogy az alvás rendszereződjön ebben az esetben, fontos, hogy felismerjük a problémát és megfelelően kezeljük azt.

alvászavar betegség

4. Vese elégtelenség

A betegség legelső tünete az alvászavar, a furcsa az egészben az, hogy a betegség leküzdését követően sem szűnik meg a nyugtalan alvás.

5. Pajzsmirigybetegség

Ha a pajzsmirigy- működésben szenvedünk, akkor az éjszakai izzadást vált ki, ami lehetetlenné teszi a nyugott, zavartalan alvást. Pajzsmirigy- alulműködés esetében pedig még 8-10 óra alvás után is fáradtan kelünk ki az ágyból. Egy egszerű vérvizsgálat segít kiszűrni a problémát.

6. Asztma

Azok akik ebben betegségben szenvednek, gyakran ébrednek légzésszomjjal, ami megnehezíti a nyugodt alvást.

Szerző: tudasfaja.com

loading...