Kezdőlap ÉLETMÓD Most érkezett! Sokaknál csúszhat a családi pótlék kifizetése!

Most érkezett! Sokaknál csúszhat a családi pótlék kifizetése!

MEGOSZTÁS

Februártól változás van a családi pótlék utalásában és az átállás miatt csúszhat a családi pótlék kifizetése

Többen jelezték az Origonak, hogy a hivatalos utalási nap február 1. az ONYF közleménye szerint, de nem kaptak sms-t a banktól, hogy megérkezett volna a számlájukra a pénz, ami azt jelenti, hogy nem történt meg a jóváírás!

Mindenképpen érdemes tudni, hogy 2017. februárjától családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól átvette az Országos Nyugdíjfolyósító, így ezek után tőlük kell majd várni az utalást a bankszámlánkra.

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, de ezek az adatok mindig csak tájékoztató jellegűek, nem jelentenek garanciát a pontos utalási dátumra.AZ ONYF kommunikációs igazgatóját kérdezték az ügyben, Ő nyilatkozatában elmondta, hogy az átállás miatt lehet egy apró csúszás, de az utalás rendjében önmagában nincsen változás, hiszen február 3-ig minden családhoz eljut a családi pótlék, akik bankszámlára kapják az ellátást utalással.

AZ összeg egyelőre változatlan, 2017. februárjában is a tavalyi összegekkel kell számolnunk! A legtöbb család sajnos már nagyon nagyon várja az utalást, ugyanis az ünnepek miatt decemberben kétszer utaltak családi pótlékot, emiatt viszont januárban nem érkezett ellátás, így sajnos sokan kerültek már pénzszűkébe.loading...