Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel a módszerrel örökre megszabadulhatsz a lakásban lévő pókoktól!

Ezzel a módszerrel örökre megszabadulhatsz a lakásban lévő pókoktól!

Aki kertes házban lakik, tudja, hogy nem telhet el nyár pókok nélkül. Ilyenkor sokkal több van belőlük a lakásban, bármilyen jól szigetelt otthonunk is legyen. Takaríthatunk ezerszer, úgysem tudunk teljes mértékben megszabadulni tőlük.

Azonban létezik a pókok ellen egy nagyon jó természetes praktika, amit azonnal ki kell próbálni azoknak, akiknek póktenyészet van a lakásukban.

A pókok és más különböző rovarok általában nincsenek jó barátságban a borsmentával. Ez a számunkra kellemes illatú gyógy-és fűszernövény riasztja a pókokat. Ha meg szeretnék szabadulni tőlük, használjunk borsmenta illóolajat. Ez az egyik leghatékonyabb praktika, és többé sosem lesz bajunk a pókokkal, rovarokkal, bogarakkal.

Mit kell tennünk?

Töltsünk meg egy szórófejes flakont csapvízzel, és adjunk hozzá 15 csepp illóolajat. Alaposan rázzuk össze, hogy egyenletesen keveredjen el, majd spricceljük be vele a lakás különböző sarkait. Az erőteljes illattól a pókok hanyatt homlok menekülni fognak, és messze elkerülik majd a lakásunkat. Az eljárást főleg a nyári időszakban két-három naponta ismételjük meg. Ezzel párhuzamosan akár borsmentás illóolajat is párologtathatunk, így sokkal nagyobb lesz a hatás.

Egy másik módszer szerint egy vattapamacsra csepegtessünk 3-4 csepp illóolajat, és helyezzük a sarkakba, repedésekbe. Így biztosan messze elkerülnek majd a pókok.

A borsmenta olaj abban az esetben is nagyon hatásos, ha valaki emésztési panaszokkal küzd. De, ha fejfájás, szédülés, hányinger gyötör, akkor direkt jót tesz, ha a lakásban borsmenta illat terjed.

Szerző: tudasfaja.com

loading...