Kezdőlap Egyéb Erre a 3 dologra figyelj oda, ha online vásárolsz ajándékot!

Erre a 3 dologra figyelj oda, ha online vásárolsz ajándékot!

MEGOSZTÁS

Az online vásárlás az egyik legkényelmesebb modern vásárlási módszer, mivel elkerülheted a nagy tömeget, a zsúfolt városi utcákon vagy a plázákban való tolongást, ami így az adventi időszakban különösen hasznos dolog. Mindamellett értékes időt is tudsz spórolni magadnak és a termékeket mindig jóval barátibb áron tudod beszerezni.

Ugyanakkor ennek a vásárlási módnak is megvannak a buktatói, amikkel érdemes jó előre tisztában lenned, hogy ne érjen meglepetés a későbbiekben.

Termék garancia

Mielőtt tényleges beraknád a kosaradba és zárnád a vásárlást a fizetés gombbal, mindig nézz körbe jól a webáruház oldalán. Ahogyan egy boltban is jól megvizsgálod a vásárolni kívánt terméket, úgy egy online felületen is légy óvatos és tájékozódj, hogy milyen feltételeket biztosítanak, ha sérült vagy nem megfelelő termék kerül a kezedbe.

Mivel itt nem tudod közvetlen megtekinteni a kívánt árut, böngészd át jól az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) és a szállítással kapcsolatos információkat. Lehetséges, hogy út közben sérül a csomagod és a termék is, a futár gondatlansága miatt. Ilyenkor még átvétel előtt érdemes megvizsgálni a csomagot, és ha szükséges, kárjegyzőkönyvet kitölteni.

Az elállási jogról is kellene, hogy minden webshop szót ejtsen. Ha ez nem szerepel az oldalon, akkor is tudnod kell róla, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében termék esetén az átvételtől számított, szolgáltatás esetén a szerződéskötéstől számított 14 naptári napon belül elállhatunk a vásárlástól.


Megbízhatsz-e a webáruházban?

Ha kétségeid vannak afelől, hogy egy webshop mennyire megbízható, hogy nem-e kell majd visszaküldeni egy terméket, mert az, mondjuk felismerhetetlenül máshogyan néz ki élőben, mint a képen, érdemes a következő oldalon böngészni: veddaneten.hu, amely a NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) közreműködésével kidolgozott minősítési rendszer alapján működik.

Az itt található webáruházak megfelelnek az alapvető jogszabályi követelményeknek, amelyet a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület vizsgál felül.


Ne az utolsó pillanatban vásárolj

Attól függetlenül, hogy a kényelmes, online vásárlással sok bosszúságtól megszabadíthatod magad és időt is spórolhatsz vele, nem szabad félvállról venni a dolgot. Érdemes ezt a vásárlási módot is időben és megfontoltan elkezdeni, mert a nagy hajrában képes lehetsz olyat megvásárolni, amit valójában másodszori meggondolás után már nem vennél meg és az ügy helyrehozása itt is macerás lehet.

Ugyanakkor a webshopok ennek okán, hogy nagyon kényelmes és időtakarékos megoldások, jellemzően nagyon le vannak terhelve az ünnepi időszakban. Ne kockáztasd meg azt, hogy Szenteste előtt pár nappal vásárolsz és a termék nem érkezik meg időben. Az is előfordulhat, hogy a leterheltség miatt egyes online shopok csak bizonyos időpontig beérkező rendelések esetén vállalnak időbeni kiszállítást. Erre nagyon fontos odafigyelni!

 

loading...