Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Elromlott a cipzárod? Íme 5 hatékony trükk, ami megoldja a problémád!

Elromlott a cipzárod? Íme 5 hatékony trükk, ami megoldja a problémád!

MEGOSZTÁS
Hirdetés

A cipzárok manapság már nem olyan időtállóak, így előfordulhat, hogy alig használtunk még egy ruhaneműt, és máris elromlik a cipzár rajta.

 

Nem kell kidobni a ruhát, ha elromlott a cipzár, inkább javítsuk meg. 5 egyszerű trükköt mutatunk!

 

1.Ha kilazult a cipzár, akkor nem zár rendesen. Egy kisebb fogó segítségével próbáljuk meg összeszorítani a húzóját, és így már működőképes lesz.

2.Gyakran azért nem működnek a cipzárok, mert megtelnek kosszal, szösszel. Egyszerűen mossuk meg a cipzárt szappanos vízzel. Egy régi fogkefével dörzsöljük át a cipzár fogait, és a húzókát is.

3.Mindannyian tudjuk, hogy ha letörik a cipzár húzókájának fogantyúja, akkor milyen nehéz fel, és lehúzni a cipzárt. Akasszunk a húzókába egy kulcstartó karikát, és így működni fog a dolog.

4.Ha a cipzár megakad, és nem akar továbbmenni, akkor kenjük be egy darab szappannal, vagy gyertyaviasszal. Így már sokkal könnyebben fog csúszni.

5.Ha csúszik le a cipzár, akasszunk a húzókája helyett egy kulcstartó karikát, azt akasszuk a nadrág gombjába, és csak azután gomboljuk be. Így nagyon jól lehet fixálni a rakoncátlan cipzárt.

Hirdetés
loading...