Kezdőlap EGÉSZSÉG A pitypang eltitkolt ereje, amit csak dédnagyanyáink ismertek!

A pitypang eltitkolt ereje, amit csak dédnagyanyáink ismertek!

MEGOSZTÁS

A pitypangra a gyakorló kertészek, és kertbarátok sokszor nagyon haragszanak, hiszen állandóan kéretlen helyeken üti fel a fejét. Bizony, olyat is láttam már, hogy egy elhagyatott fal repedéseiben bújt elő az élénksárga virág.

Mi tagadás, nagyon szép volt, de, aki megrögzött gyomellenes, az nagyon mérges tud lenni a gyorsan szaporodó pitypangok láttán. Na, de vizsgáljuk egy kicsit a dolog másik oldalát is, ugyanis a pitypang egy nagyon sokoldalú, és hatékony gyógynövény is. Ne irtsuk ki, inkább használjuk sokoldalú egészségmegőrző tulajdonságai miatt.

Segítségével gyorsan megszabadulhatunk a fölösleges kilóktól, serkenti az agyagcserét, és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól. Kiváló gyógyír lehet májbetegségek esetén is, védi a májat, és az epét, megakadályozza ezek elzsírosodását, serkenti a működésüket.

Ajánlott emésztési problémák, égési sérülések, puffadás, étvágytalanság esetén is. Igen magas az A-, C-, K-vitamin, mangán, és vastartalma.

A kúraszerűen alkalmazott pitypang segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett fölösleges víztől. A gyermekláncfű levelet keverjük cseresznyeszárral, és az ezekből készül főzetet fogyasszuk ödéma, vízvisszatartás megszüntetésére.
Karcsúságunk megőrzése érdekében naponta, étkezések után fogyasszunk el 2-3 csésze pitypangteát.

A friss pitypangszárakat, és leveleket keverhetjük salátákba, ropogtassuk nyersen. Gyorsan jóllakottság-érzéssel töltenek el, így megelőzhetjük az ételek utáni sóvárgást. Nem árt tudni!

Bármilyen formában is alkalmazzuk a pitypangot, egyszerre 3 hétnél tovább ne használjuk. A kúrát egy hónapos szünet után ismételhetjük meg újra.

Szerző: tudasfaja.comloading...